Főoldal Játékok A Capcom bemutatta a túlélő horror következő generációját
Játékok

A Capcom bemutatta a túlélő horror következő generációját

Ethan és Chris is visszatérnek az új Resident Evilben.

456

A PlayStation, Future of Gaming digitális eseményén a Capcom bejelentette a nagysikerű Resident Evil sorozat nyolcadik játékát Resident Evil Village címen. Ez a vadonatúj epizód a Capcom saját RE Engine motorjával készül, mely olyan játékokat keltett már életre, mint a Resident Evil 7: Biohazard, a Resident Evil 2, Resident Evil 3 és a Devil May Cry 5. A RE Engine a következő generációs konzolok technológiájával új magasságokba fogja emelni a túlélőhorror élményét, ami 2021-ben fog megérkezni PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és PC-re.

A játék bemutatkozó előzetesében a Capcom betekintést enged a Resident Evil Village új helyszínébe és cselekményébe. Az évekkel a Resident Evil 7: Biohazard után játszódó új történetben Ethan és felesége Mia békésen élnek egy új helyszínen, múltbéli rémálmaikat hátrahagyva. Azonban miközben új életüket építik fel, újabb tragédia éri őket. A pár életében ugyanis ismét felbukkan Chris Redfield, a Resident Evil-sorozat legendás hőse, ami futólag a hetedik rész során is feltűnt, szörnyű módon forgatva fel életüket, Ethan-t pedig összetörve és egy vadonatúj rémálomba taszítva.

Village belsőnézetes akciója azzal veszi kezdetét, hogy a játékosok magukra öltik a zavarodott és összetört Ethan szerepét. Főhősünk igyekszik felderíteni az egykor békés faluban pusztító szörnyű horrort. Hátborzongató utazása során a játékosoknak minden lélegzetvételükért meg kell küzdeniük. Felül kell kerekedjenek a rájuk vadászó új ellenfeleken, amik megfertőzték a hófedte falu lakóit. A következő generációs konzolok erejével a valósághűség és a félelem könyörtelen érzése minden túlélésért folytatott kétségbeesett küzdelemmel tovább fokozódik. Mindeközben a nyugalom pillanataiban a játékosok azt fogják találgatni, hogy milyen borzalmak várnak még rájuk.

A bejelentés mellé azonban érkezett egy kis videó is a játék két producerétől. Tsuyoshi Kanda és Peter Fabiano némi betekintést adnak a játék készítésébe és olyan kérdéseket válaszolnak meg mint például miért lett Village a projekt címe. Vagy éppen kitérnek arra, hogy a kaland során nem fog tölteni a játék. De szóba kerül Chris Redfield jóval sötétebb ábrázolására is. Mindezek mellett az immerzív FPS élmény is említésre kerül, melynek hála igazán ijesztő élményt fog nyújtani a végleges anyag. Érdemes sasszemmel figyelni a bemutatót, ugyanis felfedezhetünk néhány, eddig nem látott jelenetet.

Resident Evil Village valamikor 2021-ben jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és PC-re.

Szerző

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.