Wide Screen
Image default
Filmek

A Bosszúállók: Végjáték rendezői és írói elárulták, miért volt szükség a háromórás játékidőre

Hónapok óta pletykálnak a Bosszúállók: Végjáték háromórás játékidejére, de hivatalosan még nem erősítették meg.

Hivatalosan még senki sem mondta ki, hogy a Bosszúállók: Végjáték végső vágással több, mint háromórás lenne, vagyis a valaha moziba bemutatott leghosszabb szuperhősfilmje lehet, és messze a Marvel Moziverzum leghosszabb része.

Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy mi mindenre kell választ kapnunk az elmúlt egy évtizedből, vagy elég csak a Végtelen háború eseményei utáni időre gondolni, akkor kézen fogható, miért döntöttek ilyen hosszú játékidő mellett a készítők. Anthony és Joe Russo rendezők, illetve Stephen Markus és Christopher McFeely forgatókönyvírók sokáig mérlegelték, hogy mennyire nyújtsák el a játékidőt.

Joe és jómagam nagyon szerettük a történetet. Szeretnénk szorosan tartani és koncentrálni rá, és egy izgalmas utazással megajándékozni a közönséget. De ez a film… tudjátok, nem gyakoroltak nyomást ránk a vágás alatt. Első sorban mi magunkra gyakorlunk nyomást. A karakterek száma, a történet terjedelme az, ami miatt így döntöttünk. Mindenki felsorakozott, hogy nehezebb legyen elmesélni a történetet. Ez annyit jelent, sok játékidőre lenne szükség, hogy helyesen elmeséljük.

Anthony Russo

Majd a rendező után Markus társíró úgy nyilatkozott, hogy a film hosszabb játékidővel bír, mint amit megszokhattunk a műfajtól, pedig már a Végtelen háború sem volt rövid:

Mindig is azt éreztem, hogy ez nem az a film, amiből a hatásfok érdekében ki kellene vágni dolgokat. Nem hiszem, hogy bárki úgy gondolná: „Rendben, 85 perc múlva mennem kell”, egy szép, gyors befejezést akarok. Megérdemled, hogy egy hosszú, kielégítő és következetes történet formájában meséljük el. Nem hinném, hogy bárki is egy gyors kasszasikert akart.

Christopher Markus

Pletykák szerint a Disney fontolóra vette azt is, hogy szünetet iktassanak a vetítésbe, ám végül elvethették az ötletet. A stúdió külön kérte a mozikat, hogy az esti vetítéseket félórával hozzák előrébb, valamint hogy egyszerre több moziteremben is vetítsék a filmet. Egyes hazai mozikban naponta 26 vetítést is tarthatnak a Végjátékból.

A Bosszúállók: Végjáték országos bemutatója április 25-én lesz.

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

[FRISSÍTVE] Jelenetek szivárogtak ki a Bosszúállók: Végtelen háborúból

Kévés Bence Mihály

Bob Iger személyesen szeretné megbeszélni a Marvel-balhét Martin Scorsese rendezővel

Kévés Bence Mihály

Temérdek új reklámanyagot kaptunk a Bosszúállók: Végjáték mellé

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon