Főoldal Filmek A Beetlejuice folytatásának plakátja leleplezte a második rész címét
Filmek

A Beetlejuice folytatásának plakátja leleplezte a második rész címét

Idén érkezik a Beetlejuice második része Jenna Ortega és Michael Keaton főszereplésével.

291
Beetlejuice
Forrás: Warner Bros.

A Beetlejuice folytatása idén szeptemberben kerül a mozikba. Már novemberben leforgatták a második részt, de előzetesről még szó nincs. Cserébe a Warner Bros. a héten megosztotta Tim Burton filmjének első plakátját, és egyúttal azt is megtudtuk, hogy milyen címmel érkezik a várva várt második rész.

Végre kaptunk egy apró bepillantást a várva várt Beetlejuice folytatásába, valamint azt is megtudtuk a plakátról, hogy Beetlejuice Beetlejuice címmel kell keresnünk a filmet ősszel a moziműsoron. Az eredeti film címét megduplázták, ebből pedig sokan arra a következtetésre jutottak, hogy Burton számol egy harmadik résszel, vagyis trilógia lehet az amerikaiak egyik legnagyobb klasszikusából.

A folytatásig hosszú út vezetett, és nem csak azért, mert az 1988-as eredeti film óta több mint 35 év telt el. Először 2011-ben hallottunk Tim Burton rendező Beetlejuice folytatásáról, amely az elmúlt évtizedben a poklot is megjárta. Többször elakadtak a fejlesztéssel, ám tavaly áprilisban hivatalosan is bejelentették a folytatást. A 2023-as CinemaCon-on a Warner Bros. bemutatott egy logókból álló összeállítást, amelyen Burton filmje is szerepelt. A direktor tavaly novemberben egy Instagram-poszttal jelentette be, hogy befejeződött a forgatás.

Igazi szenzációnak számít, hogy Burton mellett visszatérnek az eredeti rész sztárjai is: Michael Keaton, Winona Ryder és Catherine O’Hara is újra szerepet kap a folytatásban. Az új belépők Willem Dafoe, Justin Theroux és Monica Bellucci mellett a Wednesday sztárja, Jenna Ortega is csatlakozott a folytatáshoz, aki a hírek szerint Ryder Lydia karakterének lányát játssza a filmben.

Az első Beetlejuice hatalmas siker volt, világszerte 75 millió dolláros bevételt hozott (a Box Office Mojo szerint) 15 millió dolláros költségvetésből, és számos adaptációt, köztük egy Broadway-musicalt is inspirált.

A készítők továbbra is kitartanak a Beetlejuice Beetlejuice 2024. szeptember 6-ai megjelenési dátuma mellett, mivel Hollywood kettős sztrájkja előtt gyakorlatilag mindent felvettek. Burton bevallása szerint csak egy százalék maradt novemberre, amivel gyorsan végeztek, így semmi nem befolyásolja az idei premiert.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Beetlejuice Beetlejuice
Előzetesek

A Beetlejuice Beetlejuice előzetesében Jenna Ortega újraéleszti Michael Keaton bajkeverőjét

Michael Keaton nagyon elemében van a Beetlejuice Beetlejuice nagy előzetesében.

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.