x
Filmek

A Batgirl színésze szerint a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav egy “idióta”

Tapintható a feszültség a Warner Bros. Discovery vezetői és a színészek között.

A Batgirl színésze szerint a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav egy “idióta”
  • Publishedaugusztus 15, 2022

Egy színész, aki a DC nemrég félretett Batgirl című filmjében szerepelt, felszólalt azután, hogy a filmet a Warner Bros. Discovery egyszerűen törölte, s mindezt úgy, hogy már 90M dollárt elégettek a projektre. A munkálatokkal az utómunka legvégén tartottak, amikor az új vezetőség úgy döntött, nem fogják bemutatni a filmet a mozikban, sem pedig online. A film egyik színésze most “idiótának” nevezte a vállalat vezérigazgatóját.

A Batgirl törléséről szóló hírek a hónap elején jelentek meg, a Warner Bros. Discovery pedig azt állította, hogy a lépés a cég “stratégiai váltásának” része volt a DC-projektek tekintetében. A filmet állítólag adózási megfontolásból törölték, mivel a frissen kinevezett vezetőség nem nagyon bízott a projekt jövedelmezőségében.

A filmben részt vevő, a nevét elhallgatni kérő színész erősen szavakat fogalmazott meg a cég felé, pontosabban David Zaslav vezérigazgató ellen. Az IndieWire osztotta meg ezeket a sorozat egy színésztől, aki Leslie Grace mellett kisebb szerepet kapott a filmben. A színész szerint a Batgirlön dolgozni a világjárvány idején “hatalmas, hálás kihívás” volt, és arról beszél, hogy “nagyon megsértődött” a Warner Bros. Discovery döntése miatt, hogy törölték a film megjelenését. David Zaslavot “gyávasággal” vádolta, és a Warner Bros. Discovery vezetőit szidta.

Nagyon megsértődtem a történtek miatt, és szörnyen érzem magam a rendezők és Leslie Grace miatt, akikkel csodálatos volt együtt dolgozni, valamint az összes technikus miatt. Hatalmas, kifizetődő kihívás volt ezt a filmet Covid alatt és a hideg glasgow-i időjárás alatt elkészíteni.

Ezek a dolgok egyike sem számít egy olyan idiótának, mint [a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav]. Gyávasága lélegzetelállító. Örülök, hogy részt vehettem benne, és a legjobbakat kívánom minden érintettnek – kivéve a Warner Brothers öltönyöseit. De előbb-utóbb mindannyiukat leváltják.

A Batgirl törlése miatti frusztráció érthető. A filmen már tényleg az utolsókat simították, a vágással is jól álltak, és egy korai verziót már tesztvetítésen is sikerült bemutatni. Utólag megtudtok, hogy a Dwayne Johnson főszereplésével készült Black Adam hasonló pontszámokat kapott, mint a Batgirl, így sokan értetlenül állnak a stúdió döntése miatt.

A Warner Bros. Discovery már jelezte, hogy új alapokra helyezik a DC Moziverzum jövőjét, szeretnének a Marvel Studios mintájára egy 10 éves tervet letenni az asztalra, és jelenleg is keresik azt a szakembert, aki Kevin Feigei mintájára felépítheti a DC Comics saját filmes univerzumát. Ez az elmúlt évtizedben nem sikerült, Zack Snyder próbálkozott, de kudarcot vallott. A feszültség tapintható a felek között, a Batgirl pedig csak tovább növelte a nyomást cégen belül.

Warner Bros. Discovery David Zaslav
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.