Főoldal Filmek A Barbie és az Oppenheimer a földbe döngölte a Kísértetkastélyt, és összesen 140M dolláros bevétellel zárhatja a hétvégét
Filmek

A Barbie és az Oppenheimer a földbe döngölte a Kísértetkastélyt, és összesen 140M dolláros bevétellel zárhatja a hétvégét

A Disney új filmje kritikákban és a kasszáknál is megbukott, de a Barbie és az Oppenheimer megállíthatatlan.

161
Barbie
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. Barbie és a Universal Oppenheimer filmjei továbbra is megállíthatatlanok a kasszáknál, és szétszúzták a konkurenciát, köztük a Disney Kísértetkastély című filmjét, mivel együttesen 140 millió dollárt hoztak össze a második hétvégén.

A Barbie a múlt hétvégi 162 millió dolláros nyitása után még mindig rózsaszín felhőben tartja a rajongókat világszerte, a film sorra dönti meg a rekordokat. A Warner Bros. filmje második hétvégén 95 millió dolláros becsült bevételével zárhat a box office jegyeladás listáján, ami mindössze 41%-os csökkenést jelent a nyitóhétvégéhez képest.

A két hétvége után 353 millió dolláros becsült összbevétellel a Barbie az év legnagyobb bevételt termelő filmje lehet az Egyesült Államokban, amit eddig a Universal és az Illumination közös rendezésű Super Mario Bros.: A filmje tartott a tengerentúlon. A Nintendo nagysikerű videójáték-adaptációja 574 millió dolláros amerikai és 1,34 milliárd dolláros összbevétellel tartja a rekordot. Amennyiben a Barbie megdönti ezt a rekordot, akkor nemcsak az év legnagyobb bevételt hozó filmje lesz, hanem a Warner Bros. minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje is – ha eltekintünk az inflációs korrekciótól. A stúdiónál ezt a rekordot eddig a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész tartja.

Az Oppenheimer csakugyan tartja magát, a második hétvégén 46 millió dollárra becsült bevételével, ami mindössze 44%-os csökkenést jelent a 82,4 millió dolláros nyitófilmhez képest. Ezzel a film amerikai összbevétele 173,8 millió dollárra emelkedik, amivel befér a 2023-as top 10 legjövedelmezőbb film táborába.

A harmadik helyen a Disney Kísértetkastély című filmje áll, amely mindössze 9,8 millió dolláros nyitónapot produkált 3740 moziból, és az iparág becslései szerint mindössze 24,5 millió dolláros nyitóhétvégét prognosztizál a mikiegeres cégnek, ami még a Pixar Elemi 29,6M dolláros nyitóhétvégétől is elmarad. Sok jóban nem bízhat a Disney, mivel a film pocsék kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes jelenleg 42%-on sorolja a filmet a kritikák alapján.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Barbie
Filmek

Sok mindennek történnie kell, de Greta Gerwig megcsinálná a Barbie folytatását

A Barbie rendezője már nem ellenzi a folytatást, jöhet a folytatás?