Főoldal Filmek A Barbie és az Oppenheimer a földbe döngölte a Kísértetkastélyt, és összesen 140M dolláros bevétellel zárhatja a hétvégét
Filmek

A Barbie és az Oppenheimer a földbe döngölte a Kísértetkastélyt, és összesen 140M dolláros bevétellel zárhatja a hétvégét

A Disney új filmje kritikákban és a kasszáknál is megbukott, de a Barbie és az Oppenheimer megállíthatatlan.

19
Barbie

A Warner Bros. Barbie és a Universal Oppenheimer filmjei továbbra is megállíthatatlanok a kasszáknál, és szétszúzták a konkurenciát, köztük a Disney Kísértetkastély című filmjét, mivel együttesen 140 millió dollárt hoztak össze a második hétvégén.

A Barbie a múlt hétvégi 162 millió dolláros nyitása után még mindig rózsaszín felhőben tartja a rajongókat világszerte, a film sorra dönti meg a rekordokat. A Warner Bros. filmje második hétvégén 95 millió dolláros becsült bevételével zárhat a box office jegyeladás listáján, ami mindössze 41%-os csökkenést jelent a nyitóhétvégéhez képest.

A két hétvége után 353 millió dolláros becsült összbevétellel a Barbie az év legnagyobb bevételt termelő filmje lehet az Egyesült Államokban, amit eddig a Universal és az Illumination közös rendezésű Super Mario Bros.: A filmje tartott a tengerentúlon. A Nintendo nagysikerű videójáték-adaptációja 574 millió dolláros amerikai és 1,34 milliárd dolláros összbevétellel tartja a rekordot. Amennyiben a Barbie megdönti ezt a rekordot, akkor nemcsak az év legnagyobb bevételt hozó filmje lesz, hanem a Warner Bros. minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje is – ha eltekintünk az inflációs korrekciótól. A stúdiónál ezt a rekordot eddig a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész tartja.

Az Oppenheimer csakugyan tartja magát, a második hétvégén 46 millió dollárra becsült bevételével, ami mindössze 44%-os csökkenést jelent a 82,4 millió dolláros nyitófilmhez képest. Ezzel a film amerikai összbevétele 173,8 millió dollárra emelkedik, amivel befér a 2023-as top 10 legjövedelmezőbb film táborába.

A harmadik helyen a Disney Kísértetkastély című filmje áll, amely mindössze 9,8 millió dolláros nyitónapot produkált 3740 moziból, és az iparág becslései szerint mindössze 24,5 millió dolláros nyitóhétvégét prognosztizál a mikiegeres cégnek, ami még a Pixar Elemi 29,6M dolláros nyitóhétvégétől is elmarad. Sok jóban nem bízhat a Disney, mivel a film pocsék kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes jelenleg 42%-on sorolja a filmet a kritikák alapján.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.