Főoldal Játékok A Baldur’s Gate 3 fejlesztője már két új játékon dolgozik
Játékok

A Baldur’s Gate 3 fejlesztője már két új játékon dolgozik

A Larian Studios új stúdiót is alapított a következő projektekhez.

360
Baldur's Gate 3
Forrás: Larian Studios

Óriási siker lett a Baldur’s Gate 3, amely a 2023-as év minden rangos díján az év játéka lett. A népszerű szerepjátéknak hála a Larian Studios egyből az élvonalba került. Azóta mindenki azon találgat, hogy mi lesz a belga fejlesztő következő nagy dobása. Az már hivatalos, hogy nem térnek vissza a Baldur’s Gate vagy a Dungeons & Dragons világába, helyette valamilyen teljesen új szerepjátékon dolgoznak. Ehhez viszont bővíteni fogják stúdiókat.

Swen Vincke, a Larian Studios alapítója és vezérigazgatója még januárban mondta, hogy már elkezdte írni a következő játékuk történetének vázlatát. Majd miután kiderült, hogy nem folytatják a Baldur’s Gate 3-at, már elkezdték felvezetni következő projektjeiket. Áprilisban közölték, hogy a Baldur’s Gate 3 még kap tartalmi frissítéseket, javításokat az év folyamán, amelybe hivatalos mod támogatás, új alternatív befejezések és talán még cross-play is beletartozik. Egyúttal azt is megerősítették, hogy mindjárt két új szerepjátékon dolgoznak.

Május 20-án pedig hivatalosan is leleplezték, hogy a két új játék fejlesztéséhez bővíteni fogják a csapataikat és egy új stúdiót alapítanak Varsóban, Lengyelország fővárosában. A Larian eredetileg egy kis független belgiumi játékfejlesztőként kezdte, a Divinity szériával. Az évek során viszont jelentős nemzetközi cég lett, hiszen Belgium mellett további stúdiókat nyitottak Kanadában, Írországban, Malajziában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is. A bejelentés mellé egy sajtóközleményt is kiadott Vincke, amelyben a következőket mondta.

A tavalyi látogatás [a lengyelországi Játékipar Konferencián] megerősítette azt, amit már egy ideje gondoltam – rengeteg tehetség van itt, és sok fejlesztő gondolkodik úgy, mint mi. Ráadásul sokan közülük RPG-ken akarnak dolgozni, szóval ez egy mennyei párosítás. A lengyel stúdióval kapcsolatos tervünk nagyon egyszerű. Felállítani egy csapatot, amely képes dolgozni a két – nagyon ambiciózus – új szerepjátékunkon, és élvezni a munkájuk gyümölcsét. Mi egy nagyon alulról építkező cég vagyunk, így kíváncsian várom, hogy milyen új dolgokat hoznak nekünk. Szerintem ez nagyon jól fog működni.

Swen Vincke

A Larian oldalán már számos állásajánlat érhető el az új projektekhez. A cég jelenleg közel háromszáz fejlesztővel dolgozik, de ez a szám valószínűleg nő még, ahogy beindulnak az új játékok fő fejlesztési fázisai. Egyelőre nem tudunk semmit ezekről az ambiciózus új RPG-kről. A Baldur’s Gate 3 egy hatalmas, rendkívüli szerepjáték lett, amellyel eléggé magasra tették a lécet. Mivel annak a fejlesztése közel hat éven át tartott, így egy ideig biztosan nem kapunk tőlük új videójátékot, de azért reméljük mihamarabb hallunk felőlük.

Baldur's Gate 3
Forrás: Larian Studios
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Baldur's Gate 3
Játékok

Már keresik a következő Baldur’s Gate játék fejlesztőjét

A Hasbro szeretné folytatni a Baldur’s Gate 3-at, de a Larian Studios...

Baldur's Gate 3
Játékok

A Baldur’s Gate 3 fejlesztői jól beszóltak a többi játékkiadónak

A Larian Studios fejlesztői szerint nem jó irány, ha egyesek a részvényeseknek...

The Game Awards
Játékok

Íme a 2023-as The Game Awards győztesei

Kiosztották az idei Game Awards díjakat, tarolt a Baldur’s Gate 3 és...