Főoldal Filmek Ryan Coogler rendezővel reboot vagy folytatás készül az X-aktákból?
Filmek

Ryan Coogler rendezővel reboot vagy folytatás készül az X-aktákból?

A Fekete Párduc rendezőjével valami új készül az X-aktákhoz.

461
X-akták
Forrás: 20th Century Fox

Öt éve már, hogy az X-aktákat műsorra tűzték, de a készítő Chris Carter elárulhatta, hogy a Fekete Párduc és a Creed rendezője, Ryan Coogler dolgozik a franchise új változatán. A Bloody Disgusting szúrta ki azt a beszélgetést Carter és Coogler között a sorozat eredeti, vancouveri forgatási helyszínen, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy a direktor dolgozik valamin.

Az X-akták 11. évada után pihenőre ment, és gyakorlatilag csak idő kérdése volt, hogy mikor nyúlnak hozzá újra. Az pedig különösen izgalmassá teszi, hogy egy ilyen tehetséges filmrendezőt szemeltek ki a projekt élére – amennyiben igaz a hír. A beszélgetés során Carter megemlítette: “Épp most beszéltem egy fiatalemberrel… Ryan Cooglerrel… aki újraforgatja az X-aktákat egy sokszínű szereplőgárdával. Szóval neki is lesz dolga, mert annyi területet lefedtünk”.

Nem teljesen világos, hogy mit jelenthet ebben a kontextusban a “újraforgatja”, úgy tűnik azonban, hogy teljesen új megközelítésben folytatódik a franchise, és nem pedig Dana Scully (Gillian Anderson) és Fox Mulder (David Duchovny) kalandjainak folytatása.

A franchise kulcseleme volt Carter, Anderson és Duchovny, nélkülük nem maradt volna fenn mindez. Neheztelésre és aggodalomra adhat okot, hogy a két FBI-os ügynököt kihagyják a folytatásból, de ha jobban visszagondolunk, akkor a tévésorozat utolsó évadaiban Duchovny karakterét alig láthattuk, és Robert Patrick ugrott be Scully új partnereként, Doggettként. A ’90-es évek után Duchovny nemcsak a sorozat utolsó két évadjára tért vissza, hanem a 2008-as Az X-akták: Hinni akarok című filmben is szerepelt.

A 11. évad megjelenése után Anderson csalódottan beszélt karakteréről, és látszólag kizárta, hogy visszatérjen. Bőven van még potencia a szériában, legyen szó filmről vagy sorozatról, és akár szerepet kap benne Murder és Scully, akár nem, az X-akták egy olyan franchise, amit bárhogy lehet folytatni. Ráadásul egy olyan tehetséges filmrendezővel, mint Coogler, ebből még jó is kisülhet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

X-akták
Sorozatok

A Disney és a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler visszahozza az X-aktákat

Rebootot kap az X-akták, és korunk egyik legjobb rendezője dolgozik a feldolgozáson.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Filmkritikák

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! kritika

Chadwick Boseman tragédiáját dolgozza fel a Fekete Párduc 2.