Főoldal Filmek A Joker: Folie à deux forgatási fotóján kiszúrhatjuk Batman egy másik klasszikus gonosztevőjét
Filmek

A Joker: Folie à deux forgatási fotóján kiszúrhatjuk Batman egy másik klasszikus gonosztevőjét

Egyszerű utalás egy másik gonosztevőre, vagy tényleg felbukkan Joker és Harley Quinn mellett?

407
Joker
Forrás: Warner Bros.

A hétvége alatt már kaptunk forgatási videókat és fotókat Lady Gagáról Harley Quinn szerepében, de a legújabb fotók tanúsága alapján Joker és Harley Quinn mellett Batman egy másik gonosztevője is szerepet kaphat Todd Phillips folytatásában. A most közzétett forgatási transzparensen Harvey Dent neve is olvasható.

Ez vajon azt jelenti, hogy Harvey Dent, azaz Két Arc újból bemutatkozik a filmvásznon a nagysikerű Joker folytatásában? A Joker: Folie à deux forgatási fotója legalábbis arra utal, hogy Batman klasszikus gonosztevője valamilyen formában fel fog tűnni a jövőre érkező mozifilmben. Ez még nem garancia rá, hogy a karaktert a képernyőn is látjuk, de utalást és említést kaphatunk rá, ahogy a kép is igazolja ezt.

A lent látható fotó egy olyan jelenet felvétele közben készült, amelyben Lady Gaga által alakított Harley Quinnt (teljes jelmezben) láthattuk néhány napja sétálni valamiféle tűntetés közepén. A tömeg egyik tagja egy plakátot tart a kezében, amelyen az áll: “Dent egy bohóc”. Ebből arra lehet következtetni, hogy Dent egy ismert közszereplő lesz, esetleg Gotham államügyésze (ahogyan általában ábrázolják) vagy egy politikus. “Engedjétek ki Jokert” feliratokat is olvashatunk a plakátok között, tehát talán Harvey a felelős azért, hogy Jokert bezárták az Arkham Asylumba?

Még ha Dent fel is bukkan a folytatásban, nehéz elképzelni, hogy érdemi szerepet kapna Joker és Harley Quinn mellett, hiszen a legnagyobb hírportálok biztosan megneszelték volna, hogy mire készül a rendező. De az is lehet, hogy Phillips és a stúdió egyszerűen csak remek munkát végzett, és valahogy sikerült titokban tartani a szereposztást, amit kötve hiszünk, de ki tudja.

Joker folytatása nem ugyanabban a világban fog játszódni, mint a DC Univerzum fő eseményei – amin James Gunn és Peter Safran dolgozik – hanem az úgynevezett Elseworlds univerzumban. Ennek a másik párhuzamos univerzumnak a része Matt Reeves rendezőtől a Batman, vagy éppen J.J. Abramstől a Superman és a Constantine 2.

Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba, pontosan öt évvel a Joker debütálása után.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.