Főoldal Sorozatok Colin Farrell úgy fogalmazott, hogy a Batman csak a jéghegy csúcsa volt, amikor Pingvinről kérdezték
Sorozatok

Colin Farrell úgy fogalmazott, hogy a Batman csak a jéghegy csúcsa volt, amikor Pingvinről kérdezték

Mire utalt itt a The Pingvin sztárja, amikor a jéghegy csúcsának nevezte a Batmant?

357
Batman
Forrás: Warner Bros.

A Batman tavalyi nagy sikere után hamarosan újabb résszel bővül a franchise, ám ezúttal a The Penguin című spinoff-sorozattal, amit az HBO Max streamingszolgáltató készít. A sorozat középpontjában Oswald Cobblepot / Pingvin (Colin Farrell), akit a tavalyi filmből ismerhettünk meg, de az csak a kezdet volt, most válik csak igazán gonosszá Pingvin a saját sorozatában.

A Batman bemutatója előtt Farrell elmondta, hogy mennyire kevés játékidőt kapott a filmben. Később Matt Reeves az egyik rendezvényen megerősítette, hogy Farrell karakterét a filmben még nem Pingvénként ismerhetjük meg, hanem OZ-ként. Bár kevés szerepet kapott OZ a filmben, hamarosan érkezik a vele készült sorozat, amiben felfedezhetjük Gotham rosszfiújának sötét múltját.

“Az egyetlen dolog, amiről volt egy elképzelésem, hogy közel sem fedezhettem fel annyira a karaktert, amennyire szerettem volna” – magyarázta Farrell a Variety-nek nemrégiben adott interjújában. “Mert ott volt ez a sok rendkívüli munka, amit [a sminkesek] Mike Marino, Mike Fontaine és csapata végzett, és én csak a jéghegy csúcsának gondoltam, hogy azt a hat-hét jelenetet megcsinálhattuk. Hálás voltam értük, de többet akartam.”

És hogy miről szól majd a The Penguin? Bár a sorozat cselekményének részleteit egyelőre titok övezi, várhatóan a Batman eseményei után játszódik. Cristin Milioti is szerepet kap a sorozatban Sofia Falcone szerepében.

“Izgatottak vagyunk, hogy a DC ikonikus karakterének egy olyan új változatát hozhatjuk el a nézőknek, amelyet még soha nem láthattak” – mondta Sarah Aubrey, az HBO Max eredeti tartalmakért felelős vezetője a sorozat bejelentésekor egy nyilatkozatban. “Hihetetlen, hogy együtt dolgozhatunk Matt-tel, Dylannel és Laurennel ennek a történetnek a folytatásán, és hogy Colin a Batmanben nyújtott, már most is kivételes alakítását a következő szintre emeli”.

“Colin a filmben a Pingvinként robbant be a képernyőn, és az, hogy az HBO Maxon alaposan feltárhatjuk ennek a karakternek a belső világát, abszolút izgalmas” – ismételte meg Matt Reeves, a Batman rendezője. “Dylan és én nagyon izgatottak vagyunk, hogy Laurennel együtt dolgozhatunk Oz történetének folytatásán, aki erőszakosan a hatalomra tör Gothamben”.

“Régóta rajongok a Batman világáért, és Matt filmje erőteljes és merész belépő. Izgatottan és alázattal tölt el, hogy továbbra is Gotham City mocskos világában mesélhetek történeteket – és mi lehetne jobb ürügy arra, hogy a bennem lakozó gonosztevőt irányítsam, mint Oswald Cobblepot történetét elmesélni? Várom, hogy együtt dolgozhassak Colinnal, Matt-tel, Dylannel, a 6th & Idahóval, a Warnersszel és az HBO Maxszel, miközben azon fáradozunk, hogy ezt a történetet a képernyőre vigyük” – mondta Lauren LeFranc showrunner.

A sorozat még nem kapott premierdátumot, és egyelőre arról sem kaptunk hírt, hogy mikor kezdik a forgatást, de várhatóan még a 2023-as évben leforgatják a sorozatot, s ha minden jól alakul, akkor talán már jövőre műsorra tűzik Pingvin felemelkedéséről szóló sorozatot.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.