x
Close


Közelgő események

Filmek

A Pókember: Nincs hazaút storyboard rajza megerősítette, hogy Michael Keaton Keselyűje is szerepelt volna a filmben

A korai terveken Keselyű is visszatért volna, ő lett volna a Baljós Hatos hiányzó tagja.

A Pókember: Nincs hazaút storyboard rajza megerősítette, hogy Michael Keaton Keselyűje is szerepelt volna a filmben
  • Publishedjanuár 6, 2023

A Pókember: Nincs hazaút című filmben Peter Parker (Tom Holland) és Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) véletlenül egy csapat multiverzális főgonoszt szabadít az MCU-ra, amikor egy varázslat rosszul sül el. Már olvashattunk olyan pletykákról, hogy a Keselyű is szóba került, mint az egyik multiverzális gonosztevő, akivel Peter Parker szembeszállt volna a Pókember: Nincs hazaút című filmben. Néhány új storyboard rajz ezt most megerősítette.

A Baljós Hatos formáció helyett a Baljós Ötöst mutatták be, ami a Zöld Manóból (Willem Dafoe), Doktor Octopusból (Alfred Molina), Electroból (Jamie Foxx), a Homokemberből (Thomas Haden Church) és a Gyíkból (Rhys Ifans) állt, de korábban már hallottuk, hogy a fejlesztés korai szakaszában más karakterek is szóba kerültek.

Most Phil Langone művész elárulta, hogy Michael Keaton mint Adrian Toome alias Keselyű visszatérése is felmerült. A Sony Pictures és Marvel Studios folytatásának korai tervéről osztott meg néhány koncepciós tervet, és bár valójában nem látjuk a gonosztevő arcát, de a jellegzetes szőrmés-galléros kabátot viseli. Emellett Langone a kommentekben megerősíti, hogy ez bizony Keselyű. A leírásból kiderül még, hogy a helyszín is sokat változott a tervezés alatt, ahol Norman elárulta a többieket, s Peter ellen fordul, majd hozzáteszi, hogy a karakterek is több változáson mentek keresztül.

Az artworkön csak Toomes, Sandman és Dock Ock látható, így nem tudjuk biztosan, hogy Keselyűt valamelyik másik karakter helyett szerették volna behozni, vagy eredetileg hat rosszfiút terveztek.

Keaton a Pókember: Hazatérésben mutatkozott be Keselyűként, és arra számítottunk, hogy a későbbiekben még visszatér, hogy megbosszulja, amiért a Pókember beleköpött a levesébe, s börtönbe került. Ehelyett nem a Marvel Moziverzumban láttuk visszatérni, hanem a Morbius totálisan felesleges, megmagyarázhatatlan stáblista alatti jelenetében, amire máig nem kaptunk választ.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.