Főoldal Filmek Timothée Chalamet a sivatagból jelentkezett, hogy leforgatták a Dűne 2. részt
Filmek

Timothée Chalamet a sivatagból jelentkezett, hogy leforgatták a Dűne 2. részt

A Dűne folytatását filmre vették, így semmi sem veszélyezteti a jövő évi premiert.

364
Dűne

A 2021-es Dűne folytatásának forgatása még nyár végén kezdődött Olaszországban, majd több héten keresztül a Budapest mellett található Origo Studiosban dolgozott a stáb. Novemberben Abu Dhabiba települt át a stáb, amiről Zendaya képet is posztolt, és a legfrissebb képek alapján hivatalosan is filmre vették a filmadaptáció következő részét.

A Variety szúrta ki először, hogy Timothée Chalamet – aki a Dűne 1-2. részében játssza a főszereplőt – az Instagramon jelentette be, hogy a film forgatása befejeződött. Az alkalomból egy szelfit is megosztott édesapjával, Marc Chalamet-tel az Arrakis homokdűnéiről. A második film forgatási programjában többek között budapesti, Abu Dhabi és jordániai helyszínek szerepeltek.

Frank Herbert eredeti sci-fi regényének első részét még 2021-ben mutatták be a mozikban, majd néhány héttel a premier után a Warner Bros. bejelentette a folytatást Denis Villeneuve rendezővel az élén. Tervben van egy harmadik rész is, és ahogy Villeneuve fogalmazott, ha rajongókon múlik, akkor akár további könyveket is adaptálhatják a filmvásznon. Herbert műve a ’80-as években egy másik filmet is szült a könyv adaptációjából, a következő évtizedekben pedig további spin-offok készültek.

Egy 2020-as interjúban Denis Villeneuve rendező “túl összetettnek” nevezte a regényt egyetlen filmhez. A Dűne története Paul Atreides bolygóközi utazásait mutatja be, és Villeneuve szerint ez az utazás “foglalkozik politikával, vallással, ökológiával, spiritualitással – és rengeteg szereplővel”.

Dűne 2. rész szinopszisa alapján “ez a folytatásos film Paul Atreides mitikus utazását tárja fel, amint egyesül Chani és a Fremenekkel, miközben bosszúhadjáratot folytat a családját elpusztító összeesküvők ellen. Választania kell élete szerelme és az ismert univerzum sorsa között, és arra törekszik, hogy megakadályozza a szörnyű jövőt, amelyet csak ő lát előre.”

Dűne folytatásában visszatér az első részből Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem, illetve csatlakozik hozzájuk Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken, Léa Seydoux és Souheila Yacoub.

Dűne 2. részét 2023. november 3-án fogják bemutatni az Egyesült Államokban kizárólag a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.

Dűne: Második Rész
Filmek

Austin Butler bevallotta, hogy improvizálta a Dűne: Második rész egyik jelenetét Harkonnen báróval

Eredetileg nem nem szerepelt a Dűne 2. forgatókönyvében, Austin Butler a forgatáson...