Főoldal Filmek A Dűne 2. Arrakis homoksivatagjáról osztott meg forgatási képet Zendaya
Filmek

A Dűne 2. Arrakis homoksivatagjáról osztott meg forgatási képet Zendaya

Pazar látványban volt része a Dűne 2. egyik főszereplőjének.

363
Dűne
Forrás: Warner Bros.

A Dűne 2. stábja már nyár közepén érkezett meg Magyarországra, majd bő két hónapig Budapesten forgattak, hogy aztán továbbköltözzenek. Jelenleg Abu Dhabiban forgatnak, ahol ott van a második rész főszereplője is. Zendaya a hivatalos Instagram-oldalán osztott meg egy fényképet a lemenő Nap fényéről a homoksivatagból. A forgatási helyszín Arrakis fiktív sivatagi világának hátteréül szolgál, amely Zendaya karakterének, Chani Kynesnek a szülőbolygója.

A Dűne első részét írta és rendezte Denis Villeneuve, aki visszatér a folytatásra is, valamint a második rész forgatókönyvén maga a rendező is dolgozott Eric Roth és Jon Spaihts mellett. Ők hárman egy HBO Max készítésű előzménysorozatot is fejlesztenek, amely a Bene Gesserit eredetét tárja fel.

A Warner Bros. és a Legendary közös vállalkozása, hogy feldolgozzák Frank Herbert 1965-ben megjelent Dűne című regényét a filmvásznon. Egyszer már próbálkoztak vele, de a mostani sokkal nagyobb volumenű, mint az 1984-es film volt. A regény első része 2021 októberében került bemutatásra a mozikban, s világszerte több mint 401,8M dollárt hozott a kasszáknál, valamint hat Oscar-díjat kapott a 94. Oscar-gálán.

A Dűne 2. rész szinopszisa alapján “ez a folytatásos film Paul Atreides mitikus utazását tárja fel, amint egyesül Chani és a Fremenekkel, miközben bosszúhadjáratot folytat a családját elpusztító összeesküvők ellen. Választania kell élete szerelme és az ismert univerzum sorsa között, és arra törekszik, hogy megakadályozza a szörnyű jövőt, amelyet csak ő lát előre.”

A Dűne folytatásában visszatér az első részből Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem, illetve csatlakozik hozzájuk Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken, Léa Seydoux és Souheila Yacoub.

A Dűne 2. részét 2023. november 3-án fogják bemutatni az Egyesült Államokban kizárólag a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.

Dűne: Második Rész
Filmek

Austin Butler bevallotta, hogy improvizálta a Dűne: Második rész egyik jelenetét Harkonnen báróval

Eredetileg nem nem szerepelt a Dűne 2. forgatókönyvében, Austin Butler a forgatáson...