Főoldal Filmek Az IMDb szerint ezek voltak a 2022-es év 10 legjobb filmje és sorozata, és bármennyire meglepő, a DC ritka győzelmet aratott a Marvel Studios felett
Filmek

Az IMDb szerint ezek voltak a 2022-es év 10 legjobb filmje és sorozata, és bármennyire meglepő, a DC ritka győzelmet aratott a Marvel Studios felett

Az IMDb rangsorát inkább neveznénk népszerűségi útmutatónak az oldalon.

995
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

Az IMDb nyilvánosságra hozta a 2022-es év 10 legjobb filmjét és tévéműsorát. Az első helyet bármennyire furcsa, a DC Comics egyik adaptációja kapta, ami viszont sokkal érdekesebb, hogy az értékelések alapján a Thor: Szerelem és mennydörgés sokkal előrébb végzett, mint azt vártuk, ez pedig rengeteg vitát fog generálni a rajongók között.

Az IMDb nem annyira megosztó, mint a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes, de még mindig fontos szerepet játszik a mozilátogatók körében, ahol elmondhatják véleményüket az adott filmről vagy sorozatról. A kritikák bombázása és a trollkodás persze már megszokottá vált, éppen ezért sokszor nehéz komolyan venni az oldalon megjelenő pontszámokat. Persze idővel beáll az egyensúly, és hiába bombázzák negatív értékeléssel a filmet.

A listával kapcsolatban fontos elmondani, hogy nem a felhasználói pontszámokat vették alapul a készítésnél, hanem a látogatószámból állították fel a rangsort. Ebből az következik, hogy a rangsor inkább a népszerűségen, mint az elismertségen alapul, és csak azok a filmek és tévéműsorok szerepelnek az alábbi listán, amelyek havi több mint 200 millió oldallátogatást kaptak. Nagy jelentőséget nem tulajdonítanánk a listának, pont azért, mert a nézettségen alapul, s nem a felhasználói értékelésekből állították össze. A Thor: Szerelem és mennydörgés mellett most 6,3 szerepel, míg a Top Gun: Maverick sokkal magasabb pontszámmal a listán hátrébb kapott helyet.

 1. Batman
 2. Doctor Strange az őrület multiverzumában
 3. Thor: Szerelem és mennydörgés
 4. Top Gun: Maverick
 5. Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
 6. Az Északi
 7. A szürke ember
 8. Minden, mindenhol, mindenkor
 9. Halál a Níluson
 10. X

A filmek mellett a sorozatot is rangsorolták, ott is érdekes eredmény született.

 1. Stranger Things
 2. Sárkányok háza
 3. Better Call Saul
 4. A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
 5. Eufória
 6. The Boys
 7. Holdlovag
 8. The Sandman
 9. Ozard
 10. Az örökösnő álarca mögött

Annak viszont örülünk, hogy a Batman az első helyen landolt. A filmet még márciusban mutatták be, az elmúlt hónapokban szinte megfeledkeztünk róla, pedig az év egyik legjobb filmje. Dwayne Johnson annak viszont nem fog örülni, hogy a Black Adam nem került be a Top 10-es népszerűségi listának, főleg azok után, hogy milyen népszerűsítésbe fogott a közösségi médiában.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.