Főoldal Filmek Nincs többé DC Extended Universe, miután a Warner Bros. Discovery végre hivatalos nevet adott neki
Filmek

Nincs többé DC Extended Universe, miután a Warner Bros. Discovery végre hivatalos nevet adott neki

Végre kapott egy hivatalos nevet a DC Comics adaptációi.

359
DC Univerzum

Miután kiderült, hogy James Gunn lesz az újonnan alakult DC Studios társelnöke és vezérigazgatója, megerősítést nyert egy másik fontos dolog is, mégpedig hogy a DC Extended Universe ezzel hivatalosan is vége. Bár a Warner Bros. hivatalosan soha nem használta ezt a nevet, inkább csak egy rajongói gyűjtőnév volt, de mindenki így hivatkozott már rá.

A valóságban a “DCEU” kifejezést először egy 2015-ös Entertainment Weekly cikkben használta Keith Staskiewicz író. A szerző azóta elárulta, hogy “egyenesen viccnek szánta a dolgot”, mert “úgy tűnt, hogy [a Warner Bros.] így nevezné”. A név bejárta a világot, mindenki ezt a rövidítést használta, még Dwayne Johnson is a DCEU-ról beszélt, miközben a Black Adam népszerűsítésével volt elfoglalva. Most azonban végre a DCEU-nak új, hivatalos neve van.

A tegnapi hír után, hogy a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag rendezője, James Gunn és a DC Films producere, Peter Safran legalább a következő négy évre átveszi a DC Studios irányítását, megerősítették, hogy ez a közös világ mostantól a DCU (DC Universe) néven fut majd – vagyis magyarul a DC Univerzum.

A The Wrap kezébe jutott feljegyzés is megerősíti, hogy ez az új név, mivel a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav beszédében már így hivatkozott a DC Comics adaptációira: “Több mint 60 éve ezek és más DC karakterek rajongók generációit ragadták meg és inspirálták világszerte, és mint az ikonikus franchise gondnokai, valódi felelősséget érzünk a DCU megőrzésében és bővítésében a jövő generációinak örömére”.

Izgalmas időszak elé néznek a DC rajongói, ez lehet a fordulópont a franchise számára. James Gunn jelenleg A galaxis őrzői vol. 3. utómunkájával van elfoglalva, amit jövő májusban fognak bemutatni, de a Warner Bros.-szal kötött exkluzív szerződése értelmében a következő négy vében nem fog munkát vállalni a Marvelnél.

James Gunn

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...