Főoldal Filmek Az operatőr elmesélte, hogyan valósították meg a Black Adam stáblista utáni jelenetét, amit teljes titokban forgattak le
Filmek

Az operatőr elmesélte, hogyan valósították meg a Black Adam stáblista utáni jelenetét, amit teljes titokban forgattak le

A Black Adam stábja mindent elkövetett, hogy Superman visszatérjen.

388
Black Adam

Dwayne Johnson és Lawrence Sher operatőr elárulták, hogyan született meg, s hogyan forgatták titokban a Black Adam stáblista utáni jelenetét. Bár a jelenetet a lehető legnagyobb titokban forgatták, sajnos már a premier előtt tudni lehetett, hogy mivel készülnek, ugyanis ezt a jelenetet maga a The Rock leplezte le. A nagy meglepetés elmaradt, de ettől függetlenül mindenki ovációval fogadta, ahogy Superman besétál a filmvásznon.

A The Hollywood Reporter beszámolójából kiderült, hogy Henry Cavill régóta várt visszatérése Superman szerepében nem egy olyan pillanat volt, amit a Black Adam mögött álló csapat a kezdetektől fogva eltervezett, hanem a gyártási folyamat végén jött az ötlet, hogy az újraforgatásokkal rögzítsenek egy jelenetet Supermannel. A készítők lázba jöttek az ötlettől, azonban Walter Hamada, a DC Films nemrég lemondott elnöke elutasította eleinte elutasította, mivel más tervei voltak a karakterrel, és a tervek között szerepelt egy fekete Superman is.

Ez azonban nem állította meg Johnsont, aki megkerülte Hamadát beszélt a Warner Bros. Pictures vezetőivel, Michael De Lucával és Pam Abdyval, hogy megvalósítsa a dolgot. Végül a stúdió vezetői Johnson oldalára álltak, de szoros határidőt szabtak a csapatnak, ez viszont nem akadályozta meg a készítőket abban, hogy lebeszéljék a forgatást Cavill-lel.

A THR Behind the Screen podcastjában Sher beszélt arról, hogyan forgatták le a jelenetet, és hogy már azelőtt elkezdődött a munka a vendégszerep körül, hogy az egészet jóváhagyták volna. Sher szerint az első lépés az volt, hogy leforgatták Johnson részét a stáblista utáni jelenetben, majd megpróbálták megvalósítani Cavillt. “Ha sikerül Henry-t rávenni, hogy szerepeljen benne, akkor majd egy későbbi időpontban kitaláljuk” – mondta Sher.

Sher elmondta, hogy Jaume Collet-Serra rendezője nem akart extra dolgokat az utójelenetben, a meglévő trónterem díszletét akarta felhasználni, és leforgatni egy olyan jelenetet, amibe a The Rock csak úgy besétál, s az egész munkával durván 10 perc alatt megvannak. A várva várt jelenetet a pótforgatások utolsó napján vették fel, s mindezt úgy, hogy a csapat a jelenet második részét “egy [Superman] testdublőrrel és a Google-ön talált John Williams 1978-as Superman-témájának változatával” forgatták el. Superman arcát soha nem mutatták meg, helyette az ikonikus emblémájára helyezték a hangsúlyt.

“Látni, ahogy egy színész egy teljes sziluettből előbújik a jelenetben, tulajdonképpen libabőrös lettem. ‘Hű, ez 100 százalékban működni fog. Most már csak azt kell kitalálniuk, hogy a fickó fejét is megtudják-e mutatni” – emlékszik vissza Sher. A csapat egy tesztközönségnek is megmutatta a készülő munkát, és “nagyot szólt”. Ez még inkább arra inspirálta őket, hogy rávegyék Cavillt a visszatérésre, a többi pedig, ahogy ők mondják, már történelem.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.