Főoldal Filmek A 20th Century Studios elnöke megerősítette, idén érkezik az Avatar 2.
Filmek

A 20th Century Studios elnöke megerősítette, idén érkezik az Avatar 2.

Gondoltuk, hogy végre eljön ez az év is?

380
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

Amikor 2009-ben bemutatták az első Avatar-filmet, úttörőnek számított. James Cameron elkápráztatta a közönséget káprázatos vizuális effektjeivel. A film három Oscar-díjat nyert, és minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett. 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték letaszította a trón legmagasabb fokáról egy rövid időre, mielőtt tíz évvel később újra bemutatták a kínai mozikban, s így az Avatar visszahódította a koronát.

Steve Asbell, a Disney tulajdonában lévő 20th Century Studio elnöke biztosította, hogy James Cameron Avatar 2. filmje 2022-ben kerül a mozikba. Tegnap este már megerősítették, hogy Hercule Poirot harmadik filmjén dolgoznak a stúdiónak, mellette pedig idén tervezik műsorra tűzni az emberek és a na’vik harcát, illetve nem feledkeztek meg A majmok bolygója folytatásáról sem.

2009 óta James Cameron szüntelenül dolgozik az Avatar folytatásain. A rendező számtalanszor történettel előállt és átírta a film forgatókönyvét, a forgatást végül 2017-ben elkezdték, és csak 2020-ban fejeződött be. Az elmúlt években keményen dolgoznak a vizuális látványvilágon, a számítógépes effekteken, de mint sok más filmnél, a COVID-19 közbeszólt. Eddig csak néhány látványtervet osztottak meg a készülő filmből, amit a tervek szerint idén Karácsonykor fognak bemutatni a mozikban.

A 20th Century Studios elnöke, Steve Asbell a The Hollywood Reporternek nyilatkozva biztosította a rajongókat, hogy a film még idén megjelenik, és nem terveznek további csúszást:

Igen, így lesz. Tényleg. Ámulatba fogja ejteni az embereket. Nem vagytok felkészülve arra, amit Jim csinál.

Steve Asbell

Az Avatar 2. része 13 évnyi gyártás és különböző halasztások után 2022. december 16-án jön ki a mozikba. A rendező még tavaly szeptemberben jelentette be, hogy végeztek az Avatar 2. forgatásával, és 95%-ban elkészültek a harmadik résszel is. Az Avatar 3. 2024. december 20-án, az Avatar 4. 2026 decemberében, míg az Avatar 5. 2028 decemberében kerül bemutatásra a mozikban. A mozifilmek mellett a Ubisoft valamikor 2022-ben tervezi kiadni az Avatar: Frontiers of Pandora című videojáték-adaptációt, egy FPS, nyitott világú akció-kalandjátékot.

Avatar

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.