Főoldal Filmek Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz az Avatar: A víz útja 3 órányi extrával.

587
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar: A víz útja című filmet még mindig játsszák a mozikban, de hamarosan már a nappaliban, a tévé képernyőjén keresztül is átélhetjük James Cameron régóta várt Avatar folytatásának észbontó kalandját. Nemrég bejelentették, hogy mikor fog megjelenni digitális formában Pandora legújabb kalandja.

A sci-fi eposz március 28-án lesz megvásárolható, és olyan streamingszolgáltatók adnak majd otthont a filmnek, mint például a Prime Video, az Apple TV, a Vudu és a Movies Anywhere. A digitális kiadások 4K Ultra HD minőségben, Dolby Atmos hanggal lesznek elérhetőek. A játékfilm digitális megjelenésén kívül A víz újta több mint három órányi bónusz tartalmat is tartalmazni fog, amely Pandora világát és a film egyedi gyártási folyamatát tárja fel. A kiemelt témák között mesélnek az úgynevezett performance capture technológiáról, a na’vi kultúráról, Pandora víz alatti ökoszisztémáról, a hangtervezés fortélyairól, a Wētā FX vizuális effektek csapatáról, a visszatérő szereplőkről, az új szereplőkről, köztük a Gekkóról (Jack Champion), a fiatal emberi fiúról, aki a na’vik tagja szeretne lenni.

A 20th Century Studios és a Lightstorm Entertainment produkciója jelenleg a rekordok könyvébe illő fogadtatásban van része. A decemberi bemutatója óta az Avatar: A víz útja minden idők harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje lett, a globális jegybevétel meghaladta a 2,2 milliárd dollárt. A film emellett 670 millió dollárral minden idők kilencedik legnagyobb bevételt hozó filmje az amerikai jegypénztáraknál, és úgy tűnik, hamarosan megelőzi Cameron másik kasszasikerét, a Titanic-ját (674 millió dollár) a nyolcadik helyen.

A film nemcsak világszerte, hanem a hazai mozikban is rekordokat döntött, hiszen néhány napja a film hazai filmforgalmazója, a Fórum Hungary megosztotta, hogy “szombaton, forgalmazásának 80. napján az AVATAR: A VÍZ ÚTJA (16) fogadta egymilliomodik nézőjét is a magyar mozikban, nem sokkal azután, hogy jegybevételi rekordot döntött több mint 2 milliárd forinttal.”

A rekordbevételek mellett a 2009-es Avatar első folytatása négy Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb film, a legjobb vizuális effektek, a legjobb látványtervezés és a legjobb hang kategóriában is várja a 95. Oscar-gálát, ami magyar idő szerint március 13-án kerül megrendezésre a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. A mai napon a Disney+ bejelentette, hogy az eseményt élőben fogja közvetíteni, amit Magyarországról is követhetnek az előfizetők.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.