Főoldal Filmek Egészen közelről szemlélhetjük Pingvin és Rébusz jelmezét a Batman legújabb fotóin
Filmek

Egészen közelről szemlélhetjük Pingvin és Rébusz jelmezét a Batman legújabb fotóin

Félelmetes gonosztevőkkel akad össze Batman.

471
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Újabb képeket kaptunk a Batman márciusi bemutatója előtt. A képeken Gotham Sötét lovagjának várva várt gonosztevőit csodálhatjuk sorra. Matt Reeves rendező még 2020 nyarán mutatott egy kis ízelítőt a filmből, és már abból kiderült, hogy a DC Comics képregényadaptációja szakít a karakterek korábban látott élőszereplős megjelenésével, s egészen új oldalát ismerhetjük meg valamennyi karakternek.

Reeves arra készül ebben a filmben, hogy bemutatja a DC Comics ikonikus karakterének “A világ legjobb detektívje” oldalát, de nemcsak Batman új oldalát ismerhetjük meg a filmvásznon, hanem az ellenfeleket is egészen más szemszögből mutatják be. Rébusz jelmeze merőben eltér bármelyik korábban látott alakjától, és Pingvin sem az lesz a filmben, akit első hinnénk.

Az első képen egy sokkal harciasabb Rébusz látható, aki arcát teljesen eltakarja és katonai kabátot visel, a kabáton egy krétával rajzolt kérdőjellel, ami sokkal szerényebb utalás a karakter titkos személyazonosságára, mint Jim Carrey Rébuszára Tim Burton filmjében. A készítők nem titkolják, hogy Rébusz új jelmezét a Zodiákus gyilkos korai rajzait ihlették, aki az 1960-as évek végén terrorban tartotta Kaliforniát. Eddig bármilyen képet vagy videót mutattak Rébuszról, gyakorlatilag képtelenség megmondani, hogy ki rejt a jelzet. A maszkos karaktert egyébként Paul Dano alakítja, aki főként független filmes munkáiról ismert, többek között a Little Miss Sunshine és a Ruby Sparks című filmekről.

A második fotón Colin Farrell karaktere, akit csakúgy felismerhetetlenségig elmaszkíroztak, ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyik színészt látjuk a smink mögött. Farrell Pingvin szerepében, azonban a színész és a rendező is többször hangsúlyozta, hogy egyszerűen csak “Oz” a karakter neve, amikor a Batmanben találkozunk vele, és csak később válik belőle rettegett gonosztevő, akit Pingvinnek ismerünk. A képen is inkább hasonlít egy maffiafőnökre, mint arra a pingvines főgonoszra. Ha nem is ebben a filmben, akkor az HBO Max spinoff-sorozatában biztosan megismerjük a valódi gonosz oldalát is, amivel félelemben tartja majd Gotham City utcáit.

The Batman cselekményét szigorúan őrzik, de azt már tudjuk, hogy a filmben Robert Pattinson Bruce Wayne fiatalabb verzióját kelti életre, vagyis a film a Sötét lovagjának második évét mutatja be. Reeves korábban megerősítette, hogy a filmben a hős jobban használja majd nyomozói képességeit, mint amit eddig a korábbi feldolgozásokban láttunk. Még nem jelentettek be semmit, de várhatóan a The Batman lesz egy új filmtrilógiának első állomása Pattinsonnal.

The Batman 2022. március 4-én kerül bemutatásra csak a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.