Főoldal Filmek Matt Reeves elárulta, hogy a The Batman része-e a DC Multiverzumának
Filmek

Matt Reeves elárulta, hogy a The Batman része-e a DC Multiverzumának

Matt Reeves saját kis univerzumot épít.

427
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A DC Extended Universe (magyarul a DC Moziverzum) a 2013-as Acélember bemutatója óta létezik, de a Warner Bros. nem minden filmet tekint az univerzum részeként. Míg a jövőben számos DC-projekt, mint például a Black Adam, a The Flash, az Aquaman and the Lost Kingdom, a Shazam! Fury of the Gods és még a Wonder Woman 3. része is a Multiverzumban játszódik, addig Matt Reeves rendezőtől az új Batman-film egészen más utat választott magának.

Nem sokat tudunk a DC Moziverzum Multiverzumáról, de többen hangot adnak, hogy Michael Keaton visszatérése csak a kezdet, s több korábbi szereplő is visszatér a jövőben. Ezzel kapcsolatban kérdezték a The Batman készítőit, azonban ők egészen más állásponton vannak. Ők inkább a Joker útját választották.

A The Batman rendezője, Matt Reeves és Dylan Clark producer elmagyarázzák, hogy a készülő film miért nem része a DC Extended Universe-nek. Amikor Matt Reeves rendezőt szerződtették a filmre, a tervek szerint a DCEU folytatásában Ben Affleck játszotta a főszereplőt. A dolgok azonban gyorsan megváltoztak, Affleck lemondott a szerepről, Reeves pedig teljesen átírta a sztorit, új alapokra helyezte a Sötét lovag történetét. Az Empire 2022. januári száma arról számol be, hogy a rendező miért döntött úgy, hogy saját utat választja a történetmesélésnél.

[Reeves] azt hangsúlyozta Afflecknek és a Warner Bros-nak, hogy “képesnek kell lennie egy személyes iteráció megalkotására”, amely nem köteles “kapcsolódni a DCEU-ban lévő összes többi dologhoz.

Matt Reeves

Bár a The Batman nem a DCEU-ban játszódik, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem látnánk más karaktereket Reeves történetében. A forgatási fotók alapján már tudjuk, hogy Superman valamilyen formában létezik ebben a sajátos világban. Dylan Clark producer azonban megismételte, hogy Reeves meséje kizárólag Robert Pattinson Sötét lovagjára fog fókuszálni.

A Warner Bros-nak van egy Multiverzuma, ahol különböző módokat vizsgálnak a karakter felhasználására… Ebbe mi nem avatkozunk bele. Mattet az érdekli, hogy érzelmi mélységekig bemutassa ezt a karaktert és velejéig sokkolja.

Dylan Clark

A The Batman nem szerves része a DC Moziverzumnak, és Matt Reeves továbbra is egy saját univerzumot épít a Gotham-i rendőrség és Colin Farrell Pingvinjével a főszerepben. Tavaly már bejelentettek egy HBO Max sorozatot, néhány hete pedig egy másodikat Pingvinnel. Még nem körvonalazódott, hogy a stúdió mire készül, de pletykák szerint Michael Keaton a The Flash után is fontos szerepet játszik a Multiverzumban.

A The Batman 2022. március 4-én jön ki a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.