Főoldal Filmek Az Avatar 2. hivatalos képén Jake és Neytiri fogadott fiát láthatjuk
Filmek

Az Avatar 2. hivatalos képén Jake és Neytiri fogadott fiát láthatjuk

Eltelt 13 év, és itt tartunk most.

507
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

Miután főhőseink megmentették a Pandora holdját, nem más maradt hátra, mint a családalapítás. James Cameron rendező és Jon Landau producer több alkalommal beszélt már a folytatás alaptörténetéről, amiben kulcsfontosságú szerepet kap a család. Már az első forgatási fotón láttuk az Avatar 2. gyerekeit egy képen, most pedig az Empire magazin legfrissebb számában az első hivatalos képet is bemutatták Jake és Neytiri fogadott gyerekéről.

James Cameron rendező Jon Landau producerrel mesélt a történetről, így derült ki, hogy főhőseink családja három na’vik gyerekkel bővült, név szerint Neteyam (Jamie Flatters), Tuktirey (Trinity Bliss) és Lo’ak (Britain Dalton). De ennél is fontosabb, hogy a házaspár egy emberi fiúgyereket is örökbe fogadott, akit Miles Sorocco, aka “Spider” néven Jack Champion kelt életre a filmben. Champion karakteréről kaptunk most egy hivatalos teaser képét.

Spider szerepéről előzetesen annyit árultak el, hogy fontos szerepet fog játszani a családi konfliktusban az Avatar 2. során. “Jake befogadta őt, de Neytiri mindig is úgy tekintett rá, mint az egyik emberre, aki elpusztította az otthonát és megölte az apját” – mondta Landau az Empire magazin kérdésére. “Szóval mindezek a dinamikák játszódnak le.”

Landau a családi felépítést a valós életben élő vegyes családokhoz hasonlította, amelyek megtanulják, hogyan kezeljék a faji problémákat a társadalomban.

Ha megnézzük, mit csinál Jim [Cameron] a filmjeiben, olyan univerzális témákat ír bele, amelyek nagyobbak, mint bármelyik film műfaja. Ezúttal Jake-et és Neytirit vesszük, és a leguniverzálisabb témát építjük köréjük. Ami a család. Jake az emberek világából származik, Neytiri pedig a na’vik világából. Szóval ők olyanok, mint egy modern vegyes fajú pár, akik olyan gyerekeket nevelnek, akik talán úgy érzik, hogy nem tartoznak egyik vagy másik világhoz sem.

Jon Landau

Az Avatar 2. része 13 évnyi gyártás és különböző halasztások után 2022. december 16-án jön ki a mozikba. A rendező még tavaly szeptemberben jelentette be, hogy végeztek az Avatar 2. forgatásával, és 95%-ban elkészültek a harmadik résszel is. Az Avatar 3. 2024. december 20-án, az Avatar 4. 2026 decemberében, míg az Avatar 5. 2028 decemberében kerül bemutatásra a mozikban. A mozifilmek mellett a Ubisoft valamikor 2022-ben tervezi kiadni az Avatar: Frontiers of Pandora című videojáték-adaptációt, egy FPS, nyitott világú akció-kalandjátékot.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.