Főoldal Filmek Túlszárnyalja a várakozásokat a Free Guy, miközben még rosszabb helyzetben a The Suicide Squad
Filmek

Túlszárnyalja a várakozásokat a Free Guy, miközben még rosszabb helyzetben a The Suicide Squad

A Disney kasszát robbantott Ryan Reynolds filmjével.

403
Free Guy

Egy újabb erős hétvégét tudhat magáénak a Disney, miután a vártnál is jobban nyitott a Free Guy a mozikban. Ebben alighanem fontos szerepet játszott, hogy az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy nem fogják egyszerre online és a mozikban bemutatni Ryan Reynolds főszereplésével a filmet. Miközben a Disney jó hétvégét zárt, addig a totális megsemmisülés szélére került a The Suicide Squad.

Általában mindig nehéz helyzetben vannak az új IP címek, különösen igaz ez most a pandémia alatt, amikor hiába vannak nyitva a mozik, a látogatószám eltörpül sok esetben a járvány előtti időszakhoz viszonyítva. Bár voltak jobb és rosszabb nyitóhétvégék nyáron, az esetek többségében a box office nem tükrözte a két évvel ezelőtti bevételeket. A Free Guy azonban meglepetést okozott. Az előzetes becslések ellenére az észak-amerikai jegypénztáraknál 26,4 millió dollárral nyitott hétvégén. Ez jóval több, mint amire az elemzők eredetileg számítottak. A bevételt 15-20 millióra várták a nyitóhétvégét, de bő 6 millióval többet kaszáltak. A Disney elégedett lehet, ami egy újabb ok amellett, hogy mielőbb elkészítsék a folytatást. A film büdzséje 120 millióból készült, ami várhatóan hamar megtérül majd.

Free Guy

Ahogy már mondtuk, hogy nagyon jól alakult a Disney számára a hétvége, ezt nem mondhatja el magáról a Warner Bros. Kész katasztrófa volt a hétvége. A múlt héten bemutatott The Suicide Squad 81 százalékkal esett vissza, s mindössze 2,2 millió dollárt hozott James Gunn filmje. A Deadline szerint a DC Comics adaptációja összesen 8,1M dollárt (az előző hétvégéhez képest 69%-os visszaesés) jelent ezen a hétvégén. Még rosszabb a helyzet, hogy a premiertől eltelt 10 napot nézzük, mert ez idő alatt ez 43,2 millió dolláros összbevételt jelent a tengerentúlról.

Az új Az Öngyilkos osztag pocsék hétvégén van túl megint, és a bevétel mellett a dobogó első fokáról egészen az 5. helyre csúszott vissza egy hét leforgatása alatt, miközben a Vaksötét 2., a Respect és még a Dzsungeltúra is megellőzte az amerikai jegypénztáraknál.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.