x
Close


Közelgő események

Filmek

Jennifer Lawrence új filmjéért harcolt a Netflix és az Apple TV+, de az Apple nyerte a licitháborút

A háborút végül az Apple TV+ nyerte, itt debütál Jennifer Lawrence új filmje.

Jennifer Lawrence új filmjéért harcolt a Netflix és az Apple TV+, de az Apple nyerte a licitháborút
  • PublishedAugust 15, 2021

A hét elején több külföldi lap is beszámolt a Netflix és az Apple TV+ streamingszolgáltatók háborújáról, amiben Jennifer Lawrence legújabb filmjének jogáért harcoltak. Mindkét platform magáénak akarta a jogot, de végül az Apple többet kóstált a film terjesztéséért, ezért hamarosan náluk is bemutatkozik az Oscar-díjat nyert Jennifer Lawrence.

A Variety adta hírül még a hét elején, hogy az Apple licitháborúban áll a világ legnagyobb streamingszolgáltatójával, a Netflixszel. Arról az életrajzi filmről van szó, ami Sue Mengers életét dolgozza majd fel. Ő volt Hollywood első szuperügynöke, aki a ’60-as évektől kezdve olyan sztárok karrierjét egyengette, mint Faye Dunaway, Bob Fosse, Peter Bogdanovich, Michael Caine, Cher, Barbara Streisand, Sidney Lumet, Steve McQueen, Mike Nichols, Nick Nolte vagy Burt Reynolds. Mengers hatalmas karakter volt akkoriban. A szipkás cigarettáról és extravagáns ruháiról ismert Mengers nemcsak az ügyfelei körében, hanem a férfiak által uralt filmiparban is tudott érvényesülni.

Hivatalosan egyik streamingszolgáltató sem kommentálta, hogy háborúban lennének a film terjesztési jogáért, de a lap úgy tudja, hogy legalább 80M dollárt kértek a jogokért. A háborúban a Netflix és az Apple TV+ versenyzett, és egyesek szerint a 95 millió dollárt is elérte a licit.

Az életrajzi film jelenleg előkészítés alatt áll, és Jennifer Lawrence alakítja majd a főszereplőt, magát Mengerst. A rendező az Oscar-nyertes Paolo Sorrentino lesz, akinek olyan alkotásokkal hívta fel magára a figyelmet, mint például A nagy szépség, az Ifjúság vagy Az ifjú pápa.

A forgatókönyvön Lauren Schuker Blum, Rebecca Angelo és John Logan dolgozik. A filmen Jennifer Lawrence produkciós cége, az Excellent Cadaver dolgozik. A munkálatokban részt vesz még Justine Polsky is, aki egyébként Lawrence partnere. Mivel még korai fázisban tart a projekt, egyelőre nem kapott premierdátumot, hogy mikor láthatjuk a feldolgozást.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.