Főoldal Sorozatok Kevin Feige felfedte, hogy hány epizódból áll a The Falcon and the Winter Soldier, a Moon Knight, a She-Hulk és a többi sorozat
Sorozatok

Kevin Feige felfedte, hogy hány epizódból áll a The Falcon and the Winter Soldier, a Moon Knight, a She-Hulk és a többi sorozat

Hány részből és hány percesek lesznek a Marvel-sorozatok?

375
Moon Knight

Sok egymásnak ellentmondó hírről olvashattunk a Marvel Moziverzum sorozatairól, hogy mikor, hány részből fognak állni, és milyen hosszúak lesznek az egyes epizódok. Most pénteken fogják bemutatni a WandaVision című sorozatot a Disney+ streamingszolgáltatón, ami csak a kezdet lesz, hiszen az előttünk álló években több sorozatot is be fognak mutatni.

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige egy fontos kérdést tisztázott a sorozatokkal kapcsolatban. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hány részt számlálnak ezek a sorozatok. Úgy tűnik, hogy egyes címek eseti szériákat jelentenek, ám a legújabb beszélgetésből kiderült, hogy a Marvel értelmezésében kétféleképpen kell értelmezni ezeket a műsorokat. Bizonyos sorozatok hat részből állnak és egy-egy órás játékidővel, miközben mások hosszabbak lesznek ezeknél, de rövidebb játékidővel bírnak.

Az elmúlt órákban több cikket is olvashattunk a Kevin Feigivel készített Collider interjúból. Ebben a beszélgetésben Feige megerősítette, hogy a Deadpool 3. lesz a Marvel Moziverzum első korhatáros alkotása, de a Pókember 3. részét övező pletykákra is kitért. Most pedig azt kommentálta, hogy a Disney+ sorozatok milyen hosszúak lesznek.

Úgy tekintünk a fejlesztésükre, mint vagy hatórás epizódokra, vagy kilenc vagy tíz félórás epizódokra. Ebben az esetben a WandaVision és a The Falcon and the Winter Soldier 30 percesek lesznek, mert ez streaming, ez a Disney+. És a szabályok az évek alatt elmosódtak. Néhány lehet 23 perces, mások lehetnek sokkal hosszabbak ennél.

De például a She-Hulkot 10-30 perces epizódként fejlesztjük. Néhány hosszabb lesz, néhány rövidebb. A Loki, a Sólyom és a Tél Katonája hat 40-50 perces epizódból áll.

Kevin Feige

Feige az interjúban arra is kitért, hogy a Moon Knight-sorozat felépítése hasonló lesz a The Falcon and The Winter Soldier és a Loki című sorozatokhoz, vagyis hat részből fog állni és majdnem egyórás epizódokkal mutatják be Holdlovagot. Nem tett említést azonban a Sólyomszem, a Ms. Marvel és a What if…? című sorozatokra. Tehát a több részből álló sorozatok játékideje jóval rövidebb lesz, mint a kevesebb epizódot számláló sorozatoké, mint például a She-Hulk tízhetes futásánál Sólyomszem és Bucky kalandja valamivel nagyobb lesz (és szinte már mozifilm méretű).

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...