Főoldal Filmek [DC FanDome] Mikor játszódik a The Batman? Az előzetes némileg rácáfolt az 1990-es évek pletykáira
Filmek

[DC FanDome] Mikor játszódik a The Batman? Az előzetes némileg rácáfolt az 1990-es évek pletykáira

Befutott a The Batman elbűvölő előzetese.

504
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Ma hajnalban bemutatták a The Batman első teaser előzetesét, ami minden tekintetben felülmúlta várakozásainkat. Az új Batman-film eddig nem látott módon mutatja be a DC képregények egyik legnagyobb hősét, de túl sokat nem tudtunk meg belőle. Több pletyka is napvilágot látott már azzal kapcsolatban, hogy a film az 1990-es években játszódik, erre azonban az előzetes többé-kevésbé rácáfolt. Az egyetlen bizonyíték erre az a Nirvana – Something in the Way című szám, amit a ’90-es években adtak ki.

Tavaly egy cikk azt állította, hogy a The Batman nem egy bizonyos évben, hanem inkább egy intervallumban játszódik, durván a karakter húszas éveitől egészen a harmincas éveiig. Több sem kellett a fanoknak, elméletek gyártásába kezdtek. Ami szerint Robert Pattinson karaktere még Joaquin Phoenix Joker karakterével is találkozhatott volna – hiszen a Joker az 1980-as évek elején játszódik.

Erre a teóriára most az előzetes rácáfolhatott, mivel a képek alapján Matt Reeves története határozottan kortárs művészetnek tűnik. Elég csak megnézni, hogy több alkalommal is modern technológiát látunk a videóban. Két jelenetben is okostelefont mutatnak, ami még nem létezett az ’90-es években.

Az egyik jelenetben egy olyan autóval hajt egy nyilvános temetés közzé, ami nagyon is napjainkból való. A képeket elnézve ez egy Lincoln Navigator típusú autó, amivel szintén nem találkozhattunk még a ’90-es években.

A baleset után egy férfit látunk, aki egy okostelefont tart fel a kezében, és úgy tűnik valamiféle bombát erősítettek a nyaka köré, s ennek lehet a távvezérlője. A modern telefonokat használták detonátorként a robbantáshoz, hogy távolról indítsák be a pokolgépet.

És ott van egy másik jelenet is, amiben a festett arcú huligánok egyike filmezi Batmant okostelefonjával, miközben a Sötét lovag a banda vezetőjét ütlegeli.

Amikor Batmanhez közel felrobban az a kisteherautó, egy modern digitális fényképezőgépet szúrhatunk ki közvetlenül a denevérembertől jobbra.

És végezetül azok a modern LCD kijelzők a denevérbarlangban, amiket a trailer utolsó képsorában látunk. Ezek megint olyan eszközök, amik még nem álltak rendelkezésre a ’90-es években, még akkor sem, ha tudjuk, hogy ő Bruce Wayne.

Egy lehetséges magyarázat szerint elképzelhető a ’90-es évekről szóló teóriára. Reeves korábban elárulta, hogy Batman gyilkossági nyomozásával önmagát kérdőjelezi meg, így a múltja talán visszaemlékezés formájában fog majd megjelenni a filmvásznon. Ez csak egy újabb feltételezés, de a szivárogtatások után egy lehetséges mód arra, hogy a modern és a múlt találkozzon a képsorokban. Bár a The Batman nagyon is 21. századinak tűnik a látott képsorok után, ennek ellenére a film találkozni kíván a ’90-es évek stílusvonalával, azzal a bizonyos grunge-érával, ami jelen volt a korábbi Batman-filmekben.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.