Főoldal Filmek [SDCC 2020] Colin Trevorrow traumaként élte meg, amikor a Lucasfilm kitette a Star Wars: Episode IX éléről
Filmek

[SDCC 2020] Colin Trevorrow traumaként élte meg, amikor a Lucasfilm kitette a Star Wars: Episode IX éléről

Colin Trevorrow nagyon beleélte magát, hogy Star Wars-filmet készít.

442
Colin Trevorrow

A Jurassic World sikere után Colin Trevorrow rendezőt bérelte fel a legendás Skywalker történet lezárására a Lucasfilm. Sajnos azonban a dolgok végül nem úgy alakultak, ahogy azt szerették volna. Kathleen Kennedy kirúgta a Star Wars: Skywalker kora rendezői székéből, ami igazság szerint nem is ezt a címet kapta volna. A IX. rész bemutatója után szivárogtatni kezdték a terveket és részleteket a Duel of the Fates forgatókönyvéből, hogy Trevorrow milyen lezárást tervezett a karaktereknek.

Bármikor kérdezték a távozás valódi okáról, Trevorrow mindig úriembernek megfelelő módon válaszolt, soha nem teregette ki a szennyesét. A stúdió 2017 szeptemberében döntött úgy, hogy kirúgja a rendezőt, helyére pedig beültetik J.J. Abramst, aki nem pusztán átvette a rendezői teendőket, de a tervezőasztalnál a történetet nulláról kezdték felépíteni Chris Terrioval. Erre azért volt szükség, mert egyszerűen Trevorrow sztorija nem illett bele Kennedy víziójába, aki mindvégig Palpatine uralkodót szerette volna visszahozni, ám Trevorrow túllépett ezen, s Kylo Ren és Rey párharcára összpontosított csak.

A Collider készítet interjút a rendezővel a Comic-Con@Home tegnapi paneljén, melyben elárulta Trevorrow, hogy mennyire megviselte a Lucasfilm döntése.

Teljesen eltérő utakat jártak be. Ez csak egy olyan tapasztalat volt, amit nyilvánvalóan el tudsz képzelni, ami addig a pontig vezet, hogy traumatikus állapotba kerülsz, amikor van valami, amivel annyira törődsz és annyi sok energiát fektetsz bele. De a dolgok egyike az, amit elfogadsz, mikor bármilyen szerepet figyelembe kell venni a filmben, különösen akkor, amikor történetmesélővé válsz, lesznek szívszorító fájdalmak. Összezuhannak a csalódástól, és aztán lesznek győztesek, de remélhetőleg kiegyensúlyozzák a végére.

Colin Trevorrow

A szivárogtatások után sokan úgy hiszik, hogy Trevorrow története jobb lett volna, mint a Skywalker kora. Persze itt szeretnénk hozzátenni, hogy mindig azután vágyik az ember, amit nem kaphat meg, és ebben benne van az a mérhetetlen nagy utálat, ami árad a rajongókból az utóbbi időben. De mindenki belátja, hogy igazságot nem lehet tenni ebben az univerzumban, inkább csak el kéne fogadni a dolgokat, ahogy Trevorrow is tette.

Colin Trevorrow
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...