Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A DC képregényekben Darkseidnek van egy másik neve is
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A DC képregényekben Darkseidnek van egy másik neve is

Darkseid hamarosan a (online) mozikba is megérkezik.

538
Darkseid

A rajongók ismerik Darkseidot, de a hardcore képregényfanok a DC gonoszának eredeti nevével is tisztában vannak: Uxas. Több év várakozás után a rajongók végre láthatják majd Zack Snyder 2017-es Az Igazság Ligájának eredeti, rendezői változatát, amelyben bemutatkozik Darkseid, akit mielőtt még a DC Univerzum gonosztevőjévé avanzsáltak, a képregényrajongók Uxas néven is ismertek.

Yuga Király és Heggra Királynő fia, Uxas, mielőtt még a legnagyobb veszélyt jelentette volna a DC Univerzum világára, a második volt a sorban az igen vészjósló, de emiatt nagyon találó nevű bolygó, Apokolips trónjának megszerzésére. A karakter, akit a képregényalkotók egyik ikonja Jack Kirby teremtett, első kisebb debütálása az 1970-es Superman’s Pal, Jimmy Olsen#134-ben volt. Kirby 1971-es Forever People#1 képregényében aztán a rajongók már egy részletesebb bemutatkozást kaptak a vérszomjas ÚJ Királyról. Egy ideig az Új Istenek elsődleges antagonistájának tekinthették, de igazából a DC képregények minden gonoszának legnagyobbjává transzformálódott. De hogyan is lett Uxasból Darkseid?

Nos, már a kezdetektől nagyon gonoszul startol Uxas. Uxas bátyja Drax (nem az a Galaxis Őrzőiből!) úgy döntött, hogy engedelmeskedik és követ egy erőt-Omega Effect- amely annyira hatalmas, hogy bolygókat képes elpusztítani, és egy pillanat alatt darabokra szedi az embereket, vagy akár Superman gonosz verzióit is létre tudja hozni. Uxas inkább az a féltékeny típusú tesó volt, így megölte Draxet, hogy magáénak tudhassa ezt az irtózatosan nagy hatalmat. Ez a féktelen és szinte legyőzhetetlen erő volt, ami átváltoztatta Usax testét, arra a szakadt és robusztus változatra, ami már a mai olvasók számára is ismert. Az átváltozás pillanatától Uxasból Darkseid lett. A rendező már tavaly is osztott meg képet az általa elképzelt Darkseidról, akkor még a film folytatásának reményében. A mostani Snyder Cut néven elhíresülő változat kedvcsinálójában pedig már láthatjuk is, igaz kérdés ezúttal mennyit kapnak majd a DC antihősből a rajongók.

Darkeseid eredetileg jelentős szerepet kapott volna Az Igazság Ligája-filmben, Snydernek komolyabb tervei voltak vele, bár az is igaz, hogy a második moziban szerettek volna több jelenetet a rettegett gonosszal. Egy családi tragédia miatt a rendező Zack Snyder azonban félbehagyta a munkálatokat és a film végleges összeállítását és befejezést Joss Whedonra hagyták, aki olyan változtatásokat hozott, aminek eredményeképpen az összes Darkseid jelenetet kivágták, csak említést tesznek a karakterről, és helyét inkább Steppenwolf veszi át. Született hát egy igen megosztó film, amely erős negatív reakciókat kapott mind a kritikusok, mind a rajongók részéről.

A rajongók azonban évekig kitartóan kampányoltak, hogy láthassák a Snyder által vágott történetet. Elszántságuk sikerrel járt, és a Warner Bros. beadta a derekát, így végül Zack Snyder Az Igazság Ligájának új változata a jövő évben az HBO Max streamingszolgáltatón keresztül lesz látható. Az, hogy a filmet újravághatták, valójában egy jó példa, és reményteli a jövőt illetően, hogy a nagy stúdiók azért hajlandók engedni a közönség nyomásának. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a karakter melyik verziója kerül a filmbe, és hogy ez mennyire fog illeszkedni a képregényvonalhoz. Legyen az Uxas vagy Darkseid, vagy mindkettő, a lényeg, hogy ez végleg lezárhatja a #releasethesnydercut kampányt.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.