Főoldal Játékok A soha ki nem adott Gyűrűk Ura-játék sajnálatos sorsa
Játékok

A soha ki nem adott Gyűrűk Ura-játék sajnálatos sorsa

Simán játszottuk volna.

215

A TT Games alapítója, Jon Burton egy rendkívül szomorú történetről számolt be a GameHut nevű csatornán. Elmondása szerint fejlesztőcsapata, akik leginkább a LEGO játékok miatt ismertek, egy hivatalos Hobbit-játékon dolgozott évekkel ezelőtt, a mozifilmek megjelenése idején, azonban a projekt tőlük független okokból megragadt a tervezés szintjén.

Burton elmondása szerint az ötlet az első film premierje után született. Ekkorra már tudni lehetett, hogy két folytatás is tervben van, így hát a TT Games előállt az ötlettel, hogy szívesen fejlesztetnének egy, a filmeket idéző, komolyabb játékot a témában. A rohamtempóban összerakott demó anyagot maga Peter Jackson, a filmek rendezője, és kollégája, Guillermo del Toro láthatták először.

Végül több különböző próbaverzió is készült, a tervek pedig A Hobbit-sorozatról A Gyűrűk Ura felé terelődtek. A trilógia ikonikus jeleneteit megörökítő tervezetekben Frodó és Gandalf is irányítható volt, valamint egy demonstrációs videóban Aragornt is megmutatták. Az Xbox 360-on tesztelt részleteket tehát nem aprózta el a stúdió, a videó címe alapján több mint egymillió dollár ment el a tervezésre és a játszható állapot elérésére. A bemutató hibátlanul sikerült, del Toro egyenesen le volt nyűgözve, a végső változat azonban mégsem jelenhetett meg.

A filmek jogait birtokló Warner Bros. úgy döntött, szívesebben látnának egy olyan játékot, amely A Hobbit/A gyűrűk ura világán belül, leginkább A Hobbit eseményeivel egy időben játszódna, de mégsem kötődik közvetlenül a mozis történésekhez. Később azonban ezek a tervek is felborultak, ugyanis a film halasztásra került, del Toro otthagyta a forgatást, végül a nézők és a kritikusok sem voltak elégedettek a látottakkal.

https://www.youtube.com/watch?v=grwnHJykybM&fbclid=IwAR3-0E5hekGS47WEq_VMr9uV7wB2P22hc-xdGjKxDeWDsPjUUD3AxeZO5Ow

Talán nem érdemes búslakodnunk, ugyanis ha másképp alakul a történet, nem kapjuk meg az egyébként rendkívül szórakoztató LEGO The Hobbit és LEGO The Lord of The Rings játékokat, de a felvételeket látva mégis el kell morzsolnunk egy könnycseppet. Mindenképp ajánljuk megtekintésre az anyagot, sőt, Burton ígérete szerint igény esetén teljes végigjátszást is láthatunk majd később.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Xbox Inworld AI
Játékok

Mesterséges intelligenciával könnyítené az Xbox a játékfejlesztést

A Microsoft új partneri megállapodásával új mesterséges intelligencia eszközöket használhatnak az Xbox...

Metal Gear Solid Delta Snake Eater
BREAKINGJátékok

Mozgás közben is látható végre a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

A Metal Gear Solid 3 remake változatából végre gameplayt is láthattunk.

Transformers EarthSpark
Játékok

Transformers: EarthSpark – Expedition teszt

A múlt héten megérkezett a legújabb Transformers-játék, vagyis a Transformers: EarthSpark –...