Főoldal Játékok A soha ki nem adott Gyűrűk Ura-játék sajnálatos sorsa
Játékok

A soha ki nem adott Gyűrűk Ura-játék sajnálatos sorsa

Simán játszottuk volna.

697
4714312 Cover Amazon

A TT Games alapítója, Jon Burton egy rendkívül szomorú történetről számolt be a GameHut nevű csatornán. Elmondása szerint fejlesztőcsapata, akik leginkább a LEGO játékok miatt ismertek, egy hivatalos Hobbit-játékon dolgozott évekkel ezelőtt, a mozifilmek megjelenése idején, azonban a projekt tőlük független okokból megragadt a tervezés szintjén.

Burton elmondása szerint az ötlet az első film premierje után született. Ekkorra már tudni lehetett, hogy két folytatás is tervben van, így hát a TT Games előállt az ötlettel, hogy szívesen fejlesztetnének egy, a filmeket idéző, komolyabb játékot a témában. A rohamtempóban összerakott demó anyagot maga Peter Jackson, a filmek rendezője, és kollégája, Guillermo del Toro láthatták először.

travellers tales cancelled lord of the rings game images trfp

Végül több különböző próbaverzió is készült, a tervek pedig A Hobbit-sorozatról A Gyűrűk Ura felé terelődtek. A trilógia ikonikus jeleneteit megörökítő tervezetekben Frodó és Gandalf is irányítható volt, valamint egy demonstrációs videóban Aragornt is megmutatták. Az Xbox 360-on tesztelt részleteket tehát nem aprózta el a stúdió, a videó címe alapján több mint egymillió dollár ment el a tervezésre és a játszható állapot elérésére. A bemutató hibátlanul sikerült, del Toro egyenesen le volt nyűgözve, a végső változat azonban mégsem jelenhetett meg.

A filmek jogait birtokló Warner Bros. úgy döntött, szívesebben látnának egy olyan játékot, amely A Hobbit/A gyűrűk ura világán belül, leginkább A Hobbit eseményeivel egy időben játszódna, de mégsem kötődik közvetlenül a mozis történésekhez. Később azonban ezek a tervek is felborultak, ugyanis a film halasztásra került, del Toro otthagyta a forgatást, végül a nézők és a kritikusok sem voltak elégedettek a látottakkal.

https://www.youtube.com/watch?v=grwnHJykybM&fbclid=IwAR3-0E5hekGS47WEq_VMr9uV7wB2P22hc-xdGjKxDeWDsPjUUD3AxeZO5Ow

Talán nem érdemes búslakodnunk, ugyanis ha másképp alakul a történet, nem kapjuk meg az egyébként rendkívül szórakoztató LEGO The Hobbit és LEGO The Lord of The Rings játékokat, de a felvételeket látva mégis el kell morzsolnunk egy könnycseppet. Mindenképp ajánljuk megtekintésre az anyagot, sőt, Burton ígérete szerint igény esetén teljes végigjátszást is láthatunk majd később.

Szerző
Szarka Roland

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...