Wide Screen
Image default
Játékok

A soha ki nem adott Gyűrűk Ura-játék sajnálatos sorsa

Simán játszottuk volna.

A TT Games alapítója, Jon Burton egy rendkívül szomorú történetről számolt be a GameHut nevű csatornán. Elmondása szerint fejlesztőcsapata, akik leginkább a LEGO játékok miatt ismertek, egy hivatalos Hobbit-játékon dolgozott évekkel ezelőtt, a mozifilmek megjelenése idején, azonban a projekt tőlük független okokból megragadt a tervezés szintjén.

Burton elmondása szerint az ötlet az első film premierje után született. Ekkorra már tudni lehetett, hogy két folytatás is tervben van, így hát a TT Games előállt az ötlettel, hogy szívesen fejlesztetnének egy, a filmeket idéző, komolyabb játékot a témában. A rohamtempóban összerakott demó anyagot maga Peter Jackson, a filmek rendezője, és kollégája, Guillermo del Toro láthatták először.

Végül több különböző próbaverzió is készült, a tervek pedig A Hobbit-sorozatról A Gyűrűk Ura felé terelődtek. A trilógia ikonikus jeleneteit megörökítő tervezetekben Frodó és Gandalf is irányítható volt, valamint egy demonstrációs videóban Aragornt is megmutatták. Az Xbox 360-on tesztelt részleteket tehát nem aprózta el a stúdió, a videó címe alapján több mint egymillió dollár ment el a tervezésre és a játszható állapot elérésére. A bemutató hibátlanul sikerült, del Toro egyenesen le volt nyűgözve, a végső változat azonban mégsem jelenhetett meg.

A filmek jogait birtokló Warner Bros. úgy döntött, szívesebben látnának egy olyan játékot, amely A Hobbit/A gyűrűk ura világán belül, leginkább A Hobbit eseményeivel egy időben játszódna, de mégsem kötődik közvetlenül a mozis történésekhez. Később azonban ezek a tervek is felborultak, ugyanis a film halasztásra került, del Toro otthagyta a forgatást, végül a nézők és a kritikusok sem voltak elégedettek a látottakkal.

Talán nem érdemes búslakodnunk, ugyanis ha másképp alakul a történet, nem kapjuk meg az egyébként rendkívül szórakoztató LEGO The Hobbit és LEGO The Lord of The Rings játékokat, de a felvételeket látva mégis el kell morzsolnunk egy könnycseppet. Mindenképp ajánljuk megtekintésre az anyagot, sőt, Burton ígérete szerint igény esetén teljes végigjátszást is láthatunk majd később.

Még több a témában...

Bemutatkozott Gallia a Sid Meier’s Civilization VI – New Frontier Pass részeként

Fonyódi Dávid

Az Xbox Series launchra megjelenik a Bright Memory is

Szarka Roland

Nem kap demót a FIFA 21, de jó okkal döntött így az EA

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat