Főoldal Filmek A világpremierrel egy időben érkezik Coppola mesterműve, a Megalopolisz
Filmek

A világpremierrel egy időben érkezik Coppola mesterműve, a Megalopolisz

Szeptemberben itthon is mozikba kerül a Megalopolisz.

301
Megalopolis

Szeptemberben terveink szerint a világpremierrel egy időben érkezik Francis Ford Coppola négy évtizeden át tervezett eposza, a Megalopolisz. Egy másik, romantikusabb hangvételű sci-fivel is jelentkezünk: a norvég Örökkében a tét a világ megmentése, és az, milyen áldozatokra vagyunk képesek ezért a saját életünkben. A nyáron egy Tarantinót idéző, Kristen Stewart és Ed Harris főszereplésével készült LGBTQ+ thriller a szezon kult moziélménye lehet (Kivérző szerelem), az ázsiai filmek rajongói pedig nagyvásznon láthatják az Alienoid történetének rendkívül látványos záródarabját. Bemutatjuk továbbá a kultúrákon és kontinenseken átívelő romantikus drámát, a Berlinale versenyprogramjában szerepelt A tea illatát – olvasható a Mozinet sajtóközleményében.

Kivérző szerelem

A visszahúzódó konditerem-vezető Lou (Kristen Stewart) első látásra beleszeret Jackie-be (Katy O’Brian), a Vegasba tartó ambiciózus testépítőbe. A két lány szenvedélyes viszonya veszélybe kerül, amikor maguk ellen fordítják a város erőszakos kiskirályát, Lou apját (Ed Harris).

A sokkoló, felkavaró és morbid humorú erotikus thrillert Quentin Tarantino és a Coen-testvérek legjobb alkotásaihoz hasonlítják. A cselekményében a nyolcvanas évekbe visszarepítő, de ízig-vérig mai Kivérző szerelem korábban már felrázta a Sundance Filmfesztivál és a Berlinale közönségét.

Magyarországi bemutató: 2024. július 18.

Alienoid – Visszatérés a jövőbe

Lee Ahn kislányként egy időkapun át került a múltba. Egy mágikus tőr segítségével visszatérhet a saját idejébe, és felveheti a harcot az embernek álcázott idegenekkel, akik el akarják pusztítani a földet. A látványos akciókkal teli, grandiózus sci-fi lezárja az Alienoid elképesztő történetét.

Az ázsiai mozi rajongói hazánkban is nagyvásznon élvezhetik minden idők egyik legdrágább dél-koreai filmjét.

Magyarországi bemutató: 2024. augusztus 8.

A tea illata

A harmincas évei elején járó elefántcsontparti nő, Aya megbotránkoztatja környezetét, amikor az esküvőjén nemet mond a vőlegényének. Kínában kezd új életet, egy teaüzletben talál munkát. Főnöke, a 45 éves Caj tea iránti szenvedélye lenyűgözi Ayát. A lány a tanítványává válik, és miközben megismerkedik az ősi szertartásokkal és a tea művészetével, kapcsolatuk gyengéd szerelemmé érik. A tea illata kontinenseken és kultúrákon átívelő, a képzelet és valóság határán lebegő szerelmes történet.

A mauritiusi rendező, Abderrahmane Sissako Timbuktu című filmjével robbant be a nemzetközi köztudatba, amellyel két díjat nyert Cannes-ban, valamint a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölték.

Magyarországi bemutató: 2024. augusztus 15.

Örökké

A dán romantikus filmben a huszonéves Elias beleszeret egy feltörekvő énekesnőbe, Anitába. A klímakutató fiú azonban képtelen elköteleződni élete szerelme mellett, inkább a karriert választja. Közel másfél évtizeddel később Elias egyike azon kutatóknak, akik az óceán fenekén lévő rejtélyes rés bezárására tesznek kísérletet, amely veszélyezteti a Földet. A férfi újra találkozik Anitával, és felszínre törnek elfojtott érzései. Elias hamarosan sorsdöntő expedícióra indul, így talán ez az utolsó esélye, hogy visszaszerezze egykori szerelmét.

Magyarországi bemutató: 2024. szeptember 12.

Megalopolisz

Francis Ford Coppola, A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most rendezője négy évtizeden át hiába győzködte a hollywoodi stúdiókat, hogy finanszírozzák grandiózus tervét. Végül személyes vagyonának jelentős részét feláldozva valósította meg karrierjének legnagyszabásúbb filmjét.

A Megalopolisz jövőképében Új Róma városának fényűző, hatalmas felhőkarcolói között komoly ellentétek feszülnek. Az ambiciózus és vizionárius építész, Cesar Catilina (a kétszeres Oscar-jelölt Adam Driver) progresszív gondolkodásával szemben áll Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) hatalmi beágyazottsága és kapzsiságtól hajtott játszmái. A kettejük közötti konfliktust tovább hevíti Cesar kapcsolata a polgármester lányával, Juliával (Nathalie Emmanuel), aki számára a tét nemcsak a város jövője, hanem szerelme és családja is.

A Megalopolisz az ötszörös Oscar-díjas és kétszeres Arany Pálma-nyertes filmlegenda testamentuma és a gyáva stúdiórendszer nyílt kritikája. Coppola a filmet feleségének és alkotótársának ajánlotta, aki a cannes-i premier előtt néhány héttel hunyt el.

Magyarországi bemutató: 2024. szeptember 26.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események