Főoldal Játékok Új részletek a készülő boszorkányos Assassin’s Creed játékról
Játékok

Új részletek a készülő boszorkányos Assassin’s Creed játékról

Érdekes infók szivárogtak ki az Assassin’s Creed Codename Hexe játékról.

381
Assassin's Creed Codename Hexe
Forrás: Ubisoft

A Ubisoft még 2022 szeptemberében leplezte le a készülő, új Assassin’s Creed projekteket. A tavalyi Assassin’s Creed Mirage után, a következő két nagy játék már az Assassin’s Creed Infinity nevű közös platform keretében érkezik a francia játékfejlesztőtől. Az egyiken a Ubisoft Québec csapata dolgozik Assassin’s Creed Codename Red címen, amely egy nyitott világú szamurájos kaland lesz, akció-RPG stílusban és várhatóan 2024 őszén érkezik. A másik már egy jóval titokzatosabb projekt, amelyen a széria fő csapata, a Ubisoft Montréal dolgozik Assassin’s Creed Codename Hexe munkacímen. A játékról akkor csak egy ízelítő előzetest kaptunk, azonban most új részletek szivárogtak ki.

Marc-Alexis Côté, a franchise alelnöke és executive producere 2022-ben csak annyit árult el róla, hogy egy merőben új játék lesz a szériában, szakítanak az eddigi szerepjátékos stílussal és a boszorkányüldözésekről szól majd, a 16.századi Német-római Birodalomban. A producer akkor így fogalmazott a projektről az IGN-nek:

Amit megerősíthetek, hogy a [Hexe] nem egy RPG. Amikor azt mondom, hogy ez egy más típusú játék, azt akarom, hogy az emberek túllépjenek az Origins, az Odyssey és a Valhalla elvárásain. Ezek mind a mi RPG-dizájnunk egy-egy iterációja, nem igaz? De a Hexe és a Red más utakon járnak. Azt hiszem, ez az Infinity megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy különböző méretű, különböző élményeket is nyújtsunk. Nem kell mindennek 150 órás RPG-nek lennie, igaz? Hogy több változatosságot hozzunk a helyszínekbe, amelyeket meglátogatunk, és abba, ahogyan ezeket az időszakokat ábrázoljuk.

Marc-Alexis Côté

Az Insider Gaming jóvoltából most újabb részletek láttak napvilágot erről a projektről. Tom Henderson bennfentes, április 23-ai cikkében a játék korai változatáról hozott infókat. Henderson belsős anyagokba tekintett bele, amelyek szerint a játék főhőse egy Elsa nevű nő lesz, akit 16. századi német katonák üldöznek majd. A nőnek természetfeletti képességei lesznek, amelyekkel képes lehet a macskákat is befolyásolni. Ilyenkor a játékos a macskákat is irányíthatja, hogy elterelje az ellenség figyelmét. Az Insider Gamingnek eljuttatott felvételek alapján az új Assassin’s Creed játékban sötét és komor korabeli városi környezet lesz. A cikk szerint, a Codename Hexe kap egy félelem rendszert is, valami hasonlót az Assassin’s Creed Syndicate játék Jack The Ripper DLC-jéhez. A játékmenet tehát komolyabban alapozik a főszereplő különleges képességeire, továbbá elhagyják a hatalmas nyitott világú RPG-t és egy lineárisabb sztori központú kalandot hozhatnak el.

Az Assassin’s Creed Codename Hexe valami egészen újfajta cím lehet a népszerű lopakodós szériában. Az Assassin’s Creed részek mindig erősen merítettek a történelmi korokból, tényekből, amelyeket saját fiktív cselekményükkel, karaktereikkel meséltek el. A 16. századi boszorkányüldözések becslések szerint több tízezer nőt érintettek Európa szerte. Az inkvizíció fő kézikönyve a Malleus maleficarum volt, amely magyarul Boszorkánypörölyt, míg németül Hexenhammert jelent. A projekt cím is az utóbbira utalhat. Azonban a játék fejlesztése még korai fázisban jár, a pletykák szerint 2026-ban jelenhet meg. Reméljük hamarosan többet is elárulnak róla hivatalosan. Leghamarabb erre június 10-ei Ubisoft Forwardon kerülhet sor.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

XDefiant
Játékok

Már előtölthető az XDefiant és itt a hivatalos gépigény is

A Ubisoft új online aréna shootere pár napon belül érkezik.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Mit tudunk az Assassin’s Creed Shadows játékról?

Minden, amit az új szamurájos Assassin’s Creedről tudni érdemes.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Szamurájok korába repít az Assassin’s Creed Shadows előzetese

Látványos előzetest kapott az új Assassin’s Creed játék.