Főoldal Filmek 900 órányi anyagból vágták össze a Végtelen háborút és a Végjátékot
Filmek

900 órányi anyagból vágták össze a Végtelen háborút és a Végjátékot

Elsőre szinte felfogadhatatlan, hogy 900 óra nyersanyagból hogyan tudták összevágni a harmadik és negyedik Bosszúálló-filmet, de Jeffrey Fordnak és Matthew Schmidtnek ment.

683
Vasember

Elsőre szinte felfogadhatatlan, hogy 900 óra nyersanyagból hogyan tudták összevágni a harmadik és negyedik Bosszúálló-filmet, de Jeffrey Fordnak és Matthew Schmidtnek ment.

Egészen elképesztő, hogy milyen nagy mennyiségű felvételből voltak kénytelenek dolgozni a Végtelen háború és a Végjáték vágói, de egy ilyen nagy franchisenál, mint a Bosszúállók, ez valahol érthető. A harmadik és a negyedik Bosszúállók-film elkészítése Anthony és Joe Russonak is nagy kihívást jelentett, hiszen a két filmet egymás után forgatták le, ám nem volt könnyű dolga Jeffrey Ford és Matthew Schmidt vágóknak sem, hiszen elmondásuk szerint a Russo testvérek csaknem 900 óra anyagot forgattak a filmhez, és mindezt úgy, hogy ez még nem tartalmazza a speciális-effektekkel operáló jeleneteket.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Ha a 900 órát lebontjuk napokra, akkor csaknem 38 napon keresztül a nap minden egyes órájában forgatták a Bosszúállókat, ami szinte felfoghatatlan. A vágók elárulták, hogy párhuzamosan dolgoztak a rendezőkkel, ami nagyban segítette munkájukat.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”Jeffrey Ford”]Minden nap vágtunk, finomítottunk, rájöttünk, hogy mit kell újraforgatni, de arra is rájöttünk, mit kell nekünk befejezni. Az előkészület folyamatosan zajlott, csaknem egy éven keresztül egyidejűleg folytak a forgatás és az utómunka munkái. Azután, mikor vége lett ennek az egy éven át tartó őrületnek, rögtön belekezdtünk a pokoli utómunkába, ami januártól áprilisig tartott, ami alatt befejeztük a Végtelen háborút. Ez volt az egyik legintenzívebb időszak, amit valaha tapasztaltam a filmkészítésben, pedig dolgoztam már néhány őrült filmen.[/penci_blockquote]

Ford és Schmidt fokozatosan haladt a forgatással, és hogy felgyorsítsák a munkát, egymás között felosztották a két filmet. Ford vágta a Végtelen háborút, míg Schmidt a Végjátékon dolgozott. Schmidt erről a következőt árulta el:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Matthew Schmidt”]Ha fokozatosan halad az ember, akkor meg lehet csinálni. Körülbelül másfél héttel azután, hogy véget ért a forgatás, már volt egy változatunk, amit megmutattunk a rendezőknek.[/penci_blockquote]

A Marvel Studios következő filmje a Pókember: Idegenben lesz, amit hazánkban július 4-én mutatnak be.

Bosszúállók: Végjáték

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események