Főoldal Filmek 90 éves korában elhunyt az Oscar-díjas és a James Bond sztárja, Sean Connery
Filmek

90 éves korában elhunyt az Oscar-díjas és a James Bond sztárja, Sean Connery

Nyugodjék békében a legenda!

583
Sean Connery

Nagyon szomorú hírről kell beszámolnunk, itt hagyott minket a filmvilág egyik legnagyobb ikonja. A hírt több forrás is megerősítette, hogy 90 éves korában elhunyt a skót színészlegenda, részleteket azonban nem osztottak meg a színész halálának körülményeiről. Connery évek óta visszavonultan élt, utolsó filmjét A szövetség címen még 2003-ban mutatták be a mozikba.

Connery az elmúlt idő egyik legnagyobb alakja volt a filmvilágnak, sokan pedig minden idők legjobb James Bondjának tartották. 1962-ben öltötte magára először a brit szuperkém szmokingját a Dr. No című filmben, majd ezt követően még hét alkalommal öltötte magára a szerepet. 1971-ben a James Bond – Gyémántok az örökkévalóságnak című film után egy kisebb pihenőre ment, majd 1983-ban bemutatott James Bond – Soha ne mondd, hogy soha alkotásban utoljára láttuk ebben az ikonikus szerepben. Sokan máig őt tartják minden idők legjobb dupla nullahetes ügynökének.

A Bond franchise után a színész számos más nagy alkotásban szerepet kapott, többek között a Hegylakó első és második részében, Aki király akart lenni, a Vadászat a Vörös Októberre, A rózsa neve és természetesen az Indiana Jones-filmek. Az Akadémia a legjobb filmért járó Oscar-szoborral jutalmazta Jimmy Malone alakításáért az Aki legyőzte Al Caponét című filmben.

A színész 2007-ben hivatalosan visszavonult, miután megkapta az American Film Institute életműdíját. Bár a visszavonulását követően voltak olyan pletykák, hogy az Indiana Jones-ban az idősebb Henry Jones szerepében visszatér a negyedik részben, de ezeket később tagadták. Nyugodjék békében.

34342107 2629615 52d962da516bcc29c87a7b5b1bdcfa8f wm
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események