Főoldal Filmek A 007 Nincs idő meghalni rendezője kritizálta Sean Connery James Bond éráját, nőket erőszakolt a kém?
Filmek

A 007 Nincs idő meghalni rendezője kritizálta Sean Connery James Bond éráját, nőket erőszakolt a kém?

Igaza van vagy téved a rendező?

575
James Bond

A 007 Nincs idő meghalni című filmet néhány nap múlva fogják bemutatni a mozikban, és ennek apropóján Cary Joji Fukunaga rendező egészen érdekes dolgot mondott arról a korszakról, ami megágyazott a franchise előtt. Fukunaga a Sean Connery által játszott filmeket kritizálta. A filmrendező szerint az akkori filmek ma teljesen nem állnák meg helyüket a filmvásznon.

Sean Connery volt az első színész, aki James Bondot alakította, és nagy szerepe volt benne, hogy a karakter megvesse lábát a filmvásznon, s ikonná váljon. Connery 1962-1971 között hat alkalommal játszotta a karaktert, majd 1983-ban még egyszer és utoljára visszatért James Bond szerepében. Connery után számos más színészt láttunk a szerepben, köztük például Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és legutóbb Daniel Craig vette fel a brit titkosszolgálat szuperkémjének szerepét.

Többszöri halasztást követően jövő héten végre mozikba kerül a 007 Nincs idő meghalni. Sok szempontból sikeresnek mondhatjuk a Daniel Craig által játszott 007-es ügynököt, de kisebb hullámvölgyek azért itt is akadtak. A rendkívül erős Casino Royale kezdés után jött a nagyon rossz A Quantum csendje, de a legnagyobb eltérés a korábbi alkotásokhoz képest, hogy ezek az új filmnek sokkal valóságosabbnak tűntek, nem rugaszkodtak el a valóságtól olyan mértékben, mint az előző érák alkotásai.

De van egy másik különbség is. Cary Joji Fukunaga egy interjúban kifejtette erről alkotott véleményét, hogy miért nem működnének a Sean Connory által játszott James Bond-filmek manapság. Fukunagának leginkább azzal van baja, ahogy a főhős a nőkkel bánt a filmekben, és egészen odáig ment, hogy a karaktert erőszaktevőnek nevezte.

A Tűzgolyó vagy a Goldfinger, ahol alapvetően Sean Connery karaktere megerőszakol egy nőt? A nő azt mondja: ’Nem, nem, nem, nem’ mire a férfi annyit felel: ’Igen, igen, igen, igen’. Ez ma már nem állná meg helyét a filmvásznon.

Cary Joji Fukunaga

Az új film sztorijától mindössze annyit tudni, hogy főhősünk épp szabadságát tölti Jamaicán, mikor visszarendelik, mert egy új gonosz tűnt fel az MI6 radarján a friss Oscar-díjas Rami Malek alakításában. Craig mellett visszatér a korábbi filmekből Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Léa Seydoux (Madeleine Swann), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner), Jeffrey Wright (Felix) és Christoph Waltz (Blofeld). Új belépőként pedig az Oscar-díjas Rami Malek (Bohém rapszódia), Golden Globe-jelölt Ana de Armas (Tőrbe ejtve), Billy Magnussen (Éjszakai játék), Lashana Lynch (Marvel Kapitány), Dali Benssalah (Flash), valamint David Dencik (Quicksand).

A rendezői székben Cary Joji Fukunaga foglalja helyet, a forgatókönyvön Neal Purvis, Robert Wade és Scott Z. Burns mellett a Fleabag ünnepelt alkotója, Phoebe Waller-Bridge dolgozott. A filmet Magyarországon a világpremierrel egyidőben, már szeptember 30-án bemutatják a filmet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

007 Nincs idő meghalni
Filmek

A producerek még hozzá sem fogtak megtervezni James Bond jövőjét

Szomorú hír ez a James Bond-rajongóknak, mert a jelek szerint nagyon messze...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolantől azt kérdezték, elvállalná-e egy James Bond-film rendezését

Sokan szeretnék, ha Christopher Nolan igent mondanak egy James Bond-filmre, de a...