Főoldal Filmek 2022 óta nem nyitott olyan jól film a Disney+-on, mint A kis hableány
Filmek

2022 óta nem nyitott olyan jól film a Disney+-on, mint A kis hableány

A Disney+ egyik legnézettebb filmje lett A kis hableány.

466
A kis hableány

Az utóbbi években nagy kedvvel dolgozza fel klasszikus rajzfilmjeit élőszereplős kiadásban a Disney. A legutóbbi A kis hableány volt, amit nyár elején mutattak be a mozikban, néhány hete pedig már streamelhető a Disney+-on is. A támadások ellenére nagyot ment a film, és úgy tűnik, hogy folytatódik Ariel sikere, mert a streaming szolgáltatás egyik legnézettebb műsora lett.

A kis hableány élőszereplős feldolgozása a 2022-es Hókusz pókusz 2. bemutatója óta a legnézettebb Disney+ filmbemutató volt, 16 millió megtekintéssel az első öt napban. A Disney nagy örömmel újságolta el a hírt, hogy a film “nagyot szólt”, amikor szeptember 6-án világszerte megérkezett a Disney+-ra. Bár sokan támadták a filmet, ennek ellenére kasszasiker lett, és a jelek szerint hiába a sok negatív vélemény, továbbra is nagy népszerűségnek örvend a Disney egyik legelső rajzfilmje.

A filmet 2023. május 26-án mutatták be a mozikban, és az amerikai Memorial Day nyitóhétvégéjén 118,6 millió dolláros jegyeladással nyitott a box office listáján. Észak-Amerikában 298,17M dollárral zárt, de a film nemcsak a tengerentúlon, hanem nemzetközileg is jól szerepelt, és világszerte 569,52 millió dollárig emelkedett a bevétele.

A Disney nem árulta el, hogy a Hókusz pókusz 2. milyen megtekintést ért el a debütáláskor, de azt megosztotta, hogy a nézettséget úgy méri, hogy a teljes streamidőt osztja a játékidővel. Fontos kiemelni, hogy a Hókusz pókusz 2. nem jött ki a mozikban, kizárólag online volt megtekinthető, ez pedig tovább fényezi A kis hableány sikerét. Nemrég a Disney egy másik adatot is elárult, hogy az Ahsoka első epizódja 14 milliós megtekintéssel nyitott augusztus 23-án.

A kis hableány
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

A sógun
Sorozatkritikák

A sógun kritika

Az utóbbi évtized legjobb szamurájos sorozata?

Disney Plus
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat májusban a Disney+

Májustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük a Disney+-on.