Főoldal Játékok 2020-ban az E3 is elmarad
JátékokBREAKING

2020-ban az E3 is elmarad

Most először nem rendezik majd meg a legrangosabb videojáték seregszemlét 1995 óta.

415

Most először nem rendezik majd meg a legrangosabb videojáték seregszemlét 1995 óta.

Az utóbbi napokban, hetekben már lehetett hallani bizonyos pletykákat, ám csak most vált bizonyossá: idén nem kerül megrendezésre az E3. A hivatalos ok természetesen a koronavírus, a szervezők a növekvő veszélyeztetettség miatt nem akartak senkit veszélynek kitenni. Ami viszont fura, hogy egészen idáig azt pedzegették, hogy kellő odafigyeléssel fognak eljárni és mindenképp szeretnék megrendezni az eseményt. Az E3 2020 mint az utóbbi időben mindig, most is június elején lett volna.

Június azonban még három hónapnyira van. Szerte a világban mindenhol törlik, halasztják a különféle eseményeket, de ilyen távoli időpontot még senki nem mondott le. Innentől kezdődik az összeesküvés elmélet (s szigorúan magánvélemény): valóban a járvány miatt kellett törölni az eseményt?

Az E3-mal már évek óta bajok vannak, vírus nélkül is lebegett a pallos a kiállítás feje felett. A Sony például idén is bejelentette a távolmaradását, a szervezők pedig kétségbeesve próbálták átalakítani az időközben korábbi dicsfényét elvesztő showt. Ez azonban már eleve egy rossz ötletre lett felfűzve (influenszereket állítottak volna a középpontba, és az E3 inkább egy Gamescom jellegű, gamereket kiszolgáló eseménnyé szeretett volna válni).

Azonban az ehhez segítséget nyújtó iam8bit pár napja jelentette be, hogy kiszálltak a projektből, Geoff Keighley, aki szintén évek óta szorosan együttműködik az E3 rendezvénnyel, pedig pont egy hónapja közölte Twitteren, hogy idén ne keressük a kiállítás közelében sem. Természetesen nem szeretnénk semmit sugallni, de két lépést hátralépve nem biztos, hogy a koronavírus volt itt a fő probléma.

Igazság szerint az E3-nak egyfelől nagyon is jól jöhet plusz egy év, hiszen látszólag nem igazán készültek el az idei áttervezéssel. Másfelől viszont nagyon veszélyes is a kimaradás, mert videojátékos cégek, kiadók így könnyen kipróbálhatják (kénytelenek lesznek), hogyan érik el a játékosokat E3 nélkül. S ha bejön, senkinek nem lesz szüksége a jövőben a showra.

Merthogy az élet nem áll meg, többen bejelentették már a terveiket: a Microsoft digitális eseményt tart majd, a Ubisoft hasonlóban gondolkodik, a Sony-ról pedig eddig is tudtuk, hogy valószínűleg saját erőből oldja majd meg a játékosok tájékoztatását. A sors furcsa fintora, hogy a Warner Bros idén először szeretett volna saját konferenciát, ahol a pletykák szerint többek közt az új Batmant, valamint a friss Rocksteady játékot (Suicide Squad?) is leleplezték volna.

Akárhogy is lesz, idén sem maradunk bejelentések és anyagok nélkül, csak ezt új formában és nem egyszerre kapjuk majd meg valószínűleg (ami nem is feltétlenül baj). Az E3-at rendező ESA ugyan a show idején (június 9-11) szintén tervez valamilyen digitális eseményt, a nagy kérdés, hogy ezen bárki részt akar-e venni, amikor mindenki saját maga is meg tudja oldani a dolgot. Meglátjuk mit hoz a jövő, de könnyen lehet, hogy az E3-mal nem találkozunk többé (vagy egész biztosan nem a megszokott formában).

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Super Mario Bros.: A film
BREAKINGFilmek

Bejelentették a Super Mario Bros.: A film folytatását

Kitűzték a Super Mario Bros.: A film folytatásának premiernapját.

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.