Főoldal Filmek 12. Koreai Filmfesztivál Magyarországon (헝가리 한국영화제)
Filmek

12. Koreai Filmfesztivál Magyarországon (헝가리 한국영화제)

Idén is megrendezik a kulturális eseményt!

531

Október végén 12. alkalommal is megrendezésre kerül a Koreai Filmfesztivál, melynek keretei között a Koreai Kulturális Központ 4 helyszínen 25 játékfilmet vetít le a nagyérdeműnek. A fesztivál során olyan filmeket is láthat a közönség, melyet csak itt, vagy a magyar premier előtt jó pár héttel vetítenek.

Külön figyelmet érdemel a fesztivál nyitófilmje, a Snowpiercer-t és az Okja-t is jegyző Bong Joon-ho idén Arany Pálmát nyert alkotása, az Élősködők (Parasite, 기생충). A filmről, melyet szinte mindenütt az év legjobbjának kiáltottak ki, hamarosan kritikánk is érkezik. A mozit először itt lehet majd megtekinteni, a hivatalos, decemberi premierje előtt.

Annak sem kell aggódnia, aki esetleg nem Pesten tartózkodik, ugyanis az esemény, ahogyan már említettük, négy helyen zajlik: Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged. Így aki a felsorolt városok valamelyikében él, annak érdemes rápillantani a helyi moziműsor kínálatára.

A fesztivál hivatalos leírása, valamint néhány információ az esemény facebook oldaláról:

A fesztivál 4 állandó szekcióval fut:

★ FRISS | A legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a dokumentumokig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál.

★ FÓKUSZ | Egy speciális témára összpontosít. Idén, az 1989-es diplomáciai kapcsolatfelvétel apropóján Korea elmúlt 30 évét felölelő filmeket szemléz.

★ ARCOK | Korea nagy hatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. 2019-ben Bong Joon-ho rendező életművével foglalkozik.

★ EXTRA | Filmtörténeti érdekességek, független- és művészfilmek blokkja. A koreai film 100. születésnapja alkalmából a koreai filmtörténet kiemelkedő alkotóinak filmjeiből nyújt válogatást.

★★★NYITÓFILM ★★★
Bong Joon-ho Élősködők (Parasite / 기생충) c. fimje, az idei Cannes-i Fesztivál Arany Pálma-díjas alkotása.

Időpont: 2019. október 25., 19.00
Helyszín: Corvin mozi

Főszereplők: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam

16 éven aluliak számára nem ajánlott
2019 | vígjáték-dráma | 132 perc | angol, magyar felirat

Ki-tek (Song Kang-ho) családjában mindannyian munkanélküliek. Egy szuterénben élnek napról napra, amíg a fiút, Ki-woot (Choi Woo-shik) egy neves egyetemre járó barátja megkeresi, hogy helyettesítse magántanárként a jómódú Pak családnál. A lehetőség azonban nem csak a fiú szerencséjét hozza magával, de szerencsétlenségek megállíthatatlan sorát is elindítja.

Az akasztófahumorral átitatott, kényes témájú filmeket jegyző dél-koreai rendező, Bong Joon-ho (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tíz évnyi nemzetközi kitérő után visszatért hazájába. Ennek eredménye az Élősködők, ez a fanyar hangvételű, meglepő fordulatokkal teli fekete komédia a szociális egyenlőtlenségek okozta feszültségekről.

koreaifilm.hu/kategoriak/nyitofilm

?
További információk: www.koreaifilm.hu
Programfüzet: https://issuu.com/koreaikultura/docs/12._koreai_filmfesztiv_l_programf_zet
Jegyértékesítés: október 14-től a mozik jegyértékesítő rendszerén keresztül és a pénztáraikban.

 

Szerző
Orosz Ferenc

Filmes újságíró, hazai és külföldi kiadványoknál egyaránt. Általában kritikákat közlök, valamint filmfesztiválokról tudósítok. Emellett filmesként is tevékenykedem, többnyire írói/rendezői pozícióban.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Élősködők
Sorozatok

A film univerzumában fog játszódni az HBO Élősködők-sorozata

Egy önálló történetet kapunk majd, nem remake-et.

Élősködők
Kritikák/tesztek

KRITIKA: Élősködők

A mesteri Bong Joon-ho visszatért hazájába. A költözés úgy néz ki jót...