Mostmár nem csak béta a PS4 cross-play funkciója

Végre játszhatnak majd egymás között a PlayStation és az Xbox felhasználók is multiplayerben.

Végre játszhatnak majd egymás között a PlayStation és az Xbox felhasználók is multiplayerben.

Már az idők kezdete óta rengeteg játékos könyörög a Sony-nak (ugyanis a Microsoft nyitottabb ilyen témába), hogy tegye lehetővé a cross-playt a PlayStation konzolokon. Sok-sok felhasználónak jelentene ez könnyebbséget, ugyanis sokszor előfordul, hogy két barát más-más konzolt vásárol magának, viszont szeretnének érdemben együtt játszani, az internet adta lehetőségeket kihasználni.

Most úgy néz ki nagyot léptünk az ügyben. Történt ugyan is, hogy a Sony béta jelleggel elérhetővé tette ezt a szolgáltatást a Fortnite és a Rocket League keretein belül. Jól sikerült az egész, népszerű döntés volt. Mostantól tehát a japánok kiemelték a béta fázisból a funkciót és minden fejlesztőnek egyszerűen bekapcsolhatóvá tették. Az első cím, amely teljes értékben használni fogja ezt, az a Call of Duty: Modern Warfare lesz amely október 25-én teszi tiszteletét PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Ez teljes mértékben cross-play lesz, tehát még a számítógépes felhasználók is becsatlakozhatnak a mókába, ha úgy gondolják. Természetesen nem lesznek alapértelmezett módon összeeresztve a kontrolleres és az egér-billentyűzetes játékosok. Ez egy csak választható opció és még így is legtöbbször az azonos periféria használói (ugyanis már konzolokon is lehet használni egér-billentyűt bizonyos feltételek mellett) fognak egymás ellen csatázni. Fontos lépés ez a “konzolháború” lelohasztásában.

 

Total
5
Shares
Previous Article
Tom Holland

Tom Holland nagy szerepet játszott abban, hogy a Sony és a Marvel vezetői leültek tárgyalni Pókemberről

Next Article

12. Koreai Filmfesztivál Magyarországon (헝가리 한국영화제)

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!