Főoldal Játékok Mostmár nem csak béta a PS4 cross-play funkciója
Játékok

Mostmár nem csak béta a PS4 cross-play funkciója

Végre játszhatnak majd egymás között a PlayStation és az Xbox felhasználók is multiplayerben.

513

Végre játszhatnak majd egymás között a PlayStation és az Xbox felhasználók is multiplayerben.

Már az idők kezdete óta rengeteg játékos könyörög a Sony-nak (ugyanis a Microsoft nyitottabb ilyen témába), hogy tegye lehetővé a cross-playt a PlayStation konzolokon. Sok-sok felhasználónak jelentene ez könnyebbséget, ugyanis sokszor előfordul, hogy két barát más-más konzolt vásárol magának, viszont szeretnének érdemben együtt játszani, az internet adta lehetőségeket kihasználni.

Most úgy néz ki nagyot léptünk az ügyben. Történt ugyan is, hogy a Sony béta jelleggel elérhetővé tette ezt a szolgáltatást a Fortnite és a Rocket League keretein belül. Jól sikerült az egész, népszerű döntés volt. Mostantól tehát a japánok kiemelték a béta fázisból a funkciót és minden fejlesztőnek egyszerűen bekapcsolhatóvá tették. Az első cím, amely teljes értékben használni fogja ezt, az a Call of Duty: Modern Warfare lesz amely október 25-én teszi tiszteletét PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Ez teljes mértékben cross-play lesz, tehát még a számítógépes felhasználók is becsatlakozhatnak a mókába, ha úgy gondolják. Természetesen nem lesznek alapértelmezett módon összeeresztve a kontrolleres és az egér-billentyűzetes játékosok. Ez egy csak választható opció és még így is legtöbbször az azonos periféria használói (ugyanis már konzolokon is lehet használni egér-billentyűt bizonyos feltételek mellett) fognak egymás ellen csatázni. Fontos lépés ez a “konzolháború” lelohasztásában.

 

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

PlayStation 5
PlayStation

Kiszivároghattak a PS5 Pro részletei, brutálisan erős konzol jöhet

A pletykák szerint akár 2024 karácsonyán érkezhet az új PlayStation 5 Pro.