Főoldal Játékok Zúzós lett a Doom: The Dark Ages előzetese, és megerősítést kapott, hogy Xbox és PC mellett PlayStation 5-re is érkezik
Játékok

Zúzós lett a Doom: The Dark Ages előzetese, és megerősítést kapott, hogy Xbox és PC mellett PlayStation 5-re is érkezik

Az agyad eldobod a Doom: The Dark Ages előzetesétől.

233
Doom: The Dark Ages
Forrás: id Software

Az id Software vasárnap este nagy várakozást követően lerántotta a leplet a Doom-franchise következő részéről, amely a The Dark Ages alcímmel érkezik jövőre. A játékfejlesztők azt is bejelentették, hogy az Xbox-konzolcsalád és a PC mellett érkezik a PlayStation 5-re is.

Pletykák már régóta keringtek egy új Doom játékról, amelyről egy 2023-ban kiszivárgott Microsoft bírósági dokumentumban is szó esett, ahol még Doom: Year Zero néven hivatkoztak a fejlesztés alatt álló videójátékra. A mai bejelentés azonban az első alkalom, hogy az id Software és a Microsoft hivatalosan is felfedi a projektet.

Az Insider Gaming egy korábbi jelentése szerint a Doom: The Dark Ages egy előzményrész lesz, amely egy középkori ihletésű, sötét fantasy témát tartalmaz. A Microsoft folytatja a korábbi üzletpolitikáját, azaz hogy a jövőben az Xbox és PC mellett támogatni fogják a Sony konzolcsaládját is. A játék 2025-ben jelenik meg Xbox Series X és S és PC, illetve PlayStation 5 platformokon.

Az Xbox Wire-en közzétett leírás szerint:

„A Doom (2016) előzményeként a Doom: The Dark Ages a hatalmas Slayer sisakján keresztül betekintést enged démoni hordákkal való küzdelembe, kőkemény ütközetekbe egy epikus, filmszerű történetben istenekről, királyokról és szörnyekről. Az emberfeletti képességei és túlméretezett arzenálja mellett a Slayer egy hatalmas Atlan mechet is segítségül hív, hogy óriási szörnyekkel küzdjön meg, és újra uralhassa az eget vad, kiberháborús sárkányával: egy sugárhajtású, kibernetikus harci sárkánnyal.”

A sorozat utolsó részét 2020-ban mutatták be Doom Eternal címmel, amihez később még két DLC érkezett a The Ancient Gods Part One és The Ancient Gods Part Two névvel.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események