Főoldal Sorozatok Zöld utat kapott a Percy Jackson és az olimposziak második évada
Sorozatok

Zöld utat kapott a Percy Jackson és az olimposziak második évada

Vár a Szörnyek tengere!

342
ws wallpapersden.com percy jackson and the olympians season 1 3840x2160 240208 090512
Forrás: Teen Vogue

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója tegnap a Disney első negyedéves eredménybeszámolóján szerencsére pár friss bejelentéssel is szolgált. A Vaina folytatása mellett például kiderült, hogy berendelték a Percy Jackson és az olimposziak második évadát is, mivel az első mind pénzügyileg, mind kritikailag sikeresnek bizonyult.

Bár dátummal vagy kedvcsinálóval nem szolgáltak, mint a Vaianánál, de az már biztos, hogy továbbra is követni fogják a könyveket, így a következő évadban kihajózhatunk a Szörnyek tengerére. A Percy Jackson és az olimposziak első évada Rick Riordan nagy sikerű Percy Jackson könyvsorozatának első kötetét dolgozta fel, A villámtolvajt, melyben a 12 éves Percy rájön, hogy Posszeidón tiltott gyermeke. Csak a félvérek táborában lelhet biztonságra, ám hamarosan Zeusz megvádolja a Mestervillám ellopásával. Percy, hogy megakadályozza a testvérek közti égi háborút, s bizonyítsa ártatlanságát, barátaival átszeli Amerikát, csakhogy hamarosan egy sokkal nagyobb összeesküvésre bukkan. A sorozat második kötetében már az Aranygyapjú kapja a főszerepet, amit Percynek mindenáron távol kell tartania az egyre éledező Kronosztól, ráadásul közben meg kell találnia eltűnt barátját, Grovert a Szörnyek tengerén, ahol szirének, új istenek, s Feketeszakáll is várja.

A sorozat eddig nagyrészt pozitív kritikákat kapott, s ezek általában külön kiemelik, hogy mennyivel tiszteletteljesebben nyúl az író eredeti művei felé, amikből eddig csupán két félresikerült film született. Ezeket egyébként maga Riordan nem is volt hajlandó megnézni, s a mai napig elutasítja őket. A sorozatnál azonban ő maga társalkotó, felesége pedig executive producer, így ezúttal nem is csoda, hogy többnyire hű adaptációt kaptak a rajongók.

Alig várom, hogy elhozhassuk a Percy Jackson következő évadát a Disney+-ra! Horgonyt fel! Vitorlákat feszíts! A fedélzetre, félistenek! Irány a Szörnyek tengere!

Rick Riordan

Iger szerint az első évadot eddig több mint 110 millió órán át streamelték vagy a Disney+, vagy a Hulu felületén, az első rész pedig 13,3 millió megtekintést ért el az első hat napon, s ezután az érdeklődés továbbra is folyamatosan nőtt. A Disney nagy reményeket fűzött a sorozathoz, a bukás szóba sem jöhetett, mivel állítólag egy kisebb Star Wars-filmnyi költségvetést szántak rá, s abban reménykednek, hogy egy Harry Potterhez hasonló „méretű” és egy legalább olyan jól profitáló franchise-t építhetnek ki belőle. A sorozat hatására egyébként a könyvek iránti érdeklődés is erőre kapott, s saját korosztályuknál újra az eladási listák élén vannak, tehát a franchise-építgetés eddig egészen jól alakul, viszont sajnos a rajongóknak még egy darabig várniuk kell a folytatásra.

1345089
Forrás: Disney
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?