Főoldal Filmek Zendaya elintézte, hogy az új filmjének az egész stábja kapjon osztalékot
Filmek

Zendaya elintézte, hogy az új filmjének az egész stábja kapjon osztalékot

Biztosra ment, hogy mindenki kapjon részesedést a bevételből.

510

Zendayat mostanában a Malcolm & Marie című Netflix-es drámában láthattuk ahol brillírozott John David Washington oldalán. A híradások szerint itt alakult ki egy olyan családias hangulat, hogy a Marvel filmek MJ-je kiharcolta, hogy mindenki kapjon egy kis bónusz összeget, amikor a filmet végül eladták a streamingszolgáltatónak.

Az Oscar esélyesek között emlegetett új dráma, a járvány legsúlyosabb amerikai hónapjai alatt forgott, egy egészen kicsi stábbal. Az alkotók nagy része a 24 éves színésznő nagy sikerű Eufória című HBO sorozatából érkezett. A filmhez Zendaya magának csinálta a haját és a saját ruháit használta, emellett John David Washingtonnal együtt más produceri teendőket is elláttak, így nagy beleszólásuk volt a film gazdasági felépítésébe is. Egy olyan osztalékrendszert dolgoztak ki, egyfajta pontozást, amivel extra juttatáshoz és haszonhoz tudnak jutni a stáb tagjai.

A Sundance filmfesztiválon a színésznő egy online a sajtóbeszélgetésen a következőt mondta ezzel kapcsolatban:

Szerintem fontos, hogy gondoskodjunk a sajátjainkról.

Zendaya

Ezek a “film pontok”, olyanok mint a részesedések egy részvényből, általában nagyobb sztárok írják bele a szerződéseikbe, így ha egy film sikeres lesz, ők a gázsijukon felül is keresnek a filmen. Általában egy pont egy százaléknak felel meg, így ha azt nézzük, hogy a Malcolm & Marie forgalmazási jogait a Netflix 30 millió dollárért vette meg, akkor az a stábtag akinek egyetlen egy pontja volt, a fizetésén felül még kereshetett 300 000 dollárt is.

Egyszerűen ez tűnt a helyes döntésnek. Ezek azok az emberek akik az alapokat rakják le nekünk és akik végig velünk voltak az egész alatt, szó szerint a vérüket, izzadságukat és könnyeiket tették bele ebbe a filmbe.

Zendaya

Zendayát, aki 24 évesen a legfiatalabb Emmy díjazott lett, biztosan láthatjuk majd Tom Holland oldalán a készülő harmadik Pókember filmben, és az évek óta várt Dűne filmben is főszerepet fog játszani.

Szerző

Mióta az eszemet tudom mozgóképpel kelek és fekszem. Közösségi média felületünket kezelem és kritikákat írok általában filmekről.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
BREAKINGFilmkritikák

Dűne: Második rész kritika

Mint a Messiást, úgy vártuk a Dűne: Második részt, de megérte!

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Filmek

A Tenet és Az Alkotó sztárja is jelölt Kang, a Hódító szerepére

Két nagyszerű színész is pályázik Kang, a Hódító szerepére, miután Jonathan Majors-t...