Főoldal Filmek Zack Snyder szerint a Rebel moon – 2. rész: A sebejtő “100%-ban háborús film” és egy “érzelmi hullámvasút”
Filmek

Zack Snyder szerint a Rebel moon – 2. rész: A sebejtő “100%-ban háborús film” és egy “érzelmi hullámvasút”

A Rebel Moon első része után nagyok az elvárások, vajon sikerül megfelelni a közönség elvárásainak?

423
Rebel Moon
Forrás: Netflix

A Rebel moon – 2. rész: A sebejtő a jövő hónapban jelenik meg a Netflixen, és Zack Snyder rendező máris ízelítőt adott a sci-fi folytatásból. A streaming szolgáltató 2023 végén mutatta be Snyder nagy űreposzának beállított sci-fijét, de nem aratott nagy sikert. A film rettentően rossz kritikákat kapott (21%-ot a Rotten Tomatoes-on, 58%-os közönségarány), gyorsan lecsúszott a Netflix nézettségi táblájáról is.

Snyder merész dolgot állított a napokban, számításai alapján a Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke 2023 év egyik legnagyobb kasszasikere lett volna, ha a filmet nem online, hanem a mozikban mutatják be. Ez így jól hangzik, de kár azon elmélkedni, mi történt volna akkor… és ne feledjük azt sem, hogy a rendező megkereste az ötlettel a Lucasfilmet, akik nem kértek belőle. Valószínűleg már akkor látták az alapvető problémákat a projekttel, amely túl sokat merít a különféle műfajokból, és még erős párhuzam figyelhető meg a Star Wars-szal is.

Az első rész azzal ért véget, hogy Kora (Sophia Boutella) és szabadságharcos társai visszatérnek Veldt nevű holdra, nem tudván, hogy a gonosz Atticus Noble “feltámadt”, és az Impérium teljes erejével útban van a holdra, hogy bosszút álljon a lázadokon.

Az Empire magazinnak adott interjújában Snyder rengeteg akciót és érzelmi töltetet ígért a folytatásra, miközben tanúi lehetünk, ahogy a harcosok szedett-vedett csoportja megvédi a bolygót a lehetséges megsemmisüléstől.

Ez egy háborús film, teljes mértékben az. Sokkal több akció lesz benne, mint az első filmben, nagyon intenzív és őrült akció. Ez egy érzelmi hullámvasút, amin a szereplőkkel együtt fogsz végigmenni. Felfedezzük hőseink háttértörténetét, és érdekes összefüggés összefüggésre lehetünk figyelmesek egyesek történetei között, amelytől ezt a csatát katartikussá és szimbolikussá teszi.

Zack Snyder

A tűz gyermeke egyik fő kritikája az volt, hogy nem fordított elég időt arra, hogy megismerjük a karaktereket a végső csatára való felkészülés során, reméljük, a második rész nem követi el ugyanezt a hibát.

A Netflix űreposza elsősorban Korát (Sophia Boutella) követi, aki az Imperium, a Szülőbolygó kegyetlen és korrupt kormányának hadseregének tagjaként keresi a megváltást a múltja miatt. A csillagok minden tájáról harcosokat keres, akik hajlandóak kiállni a brutális rendszer ellen, hogy megvédjék Veldt holdját az Imperium erőitől, amelyeket a zsarnoki Balisarius régens (Fra Free) és megbízható végrehajtója, Atticus Noble admirális (Ed Skrein) vezet.

Boutellával szemben Djimon Hounsou kap szerepet, aki az Imperium egykori társát, Titus tábornokot alakítja majd, aki segít Korának a hadsereg ellen vezetni a harcosok szedett-vedett csapatát. A szereplőgárda tele van sztárokkal, köztük Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Staz Nair, Doona Bae, Ray Fisher, Cleopatra Coleman, E. Duffy, Anthony Hopkins, Jena Malone, C.

Rebel Moon
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

6 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

300
Sorozatok

Előzménysorozatot kap a 300, és Zack Snyder is érdekelt lehet benne

Zack Snyder nagysikerű 300 című filmjének története most sorozattal egészül ki.