Főoldal Filmek Yoda mester visszatér majd Han Solo prológusában?
Filmek

Yoda mester visszatér majd Han Solo prológusában?

A pletykák szerint Yoda-val is találkozhatunk majd a Han Solo-filmben.

305

A pletykák szerint Yoda-val is találkozhatunk majd a Han Solo-filmben.

Minden jel arra utal, hogy a készülőben lévő második antológiafilmben, a Han Solo-ban találkozni fogunk a kis zöld jedi mesterrel. És erre minden esély is megvan, hiszen egy korábbi pletyka szerint a két karakter már találkozott a Star Wars: A Sith-ek bosszújában, de végül azt a jelenetet törölték a filmből. Talán majd most az előzményfilmben láthatjuk ezt a találkozást.

Jar Jar Binks, midikloriánok és a fájdalomtól küszködő Anakin Skywalker jellemezte legjobban az előzménytrilógiákat. De a harmadik részben volt egy pillanat, amit a legtöbb rajongó mai napig nem tud értelmezni, mégpedig, hogy Yoda a filmben „öreg barátomnak” hívja Chewbacca-t. Az eredeti kánonból erre már választ kaptunk, onnan kiderült, hogy Yoda és Chewie régebbről barátok, nem most találkoztak először, de a filmben tett utalásra választ nem kaptunk soha – mégis mikor találkoztak ők? -, ezért sokan túlléptek azon, és semmisnek tekintették.

Azt tudjuk, hogy A Sith-ek bosszúja 19 évvel, míg a Han Solo: A Star Wars Story csak 10 évvel az Egy új remény előtt játszódik. Továbbá tudjuk, Han Solo harmincas éveiben járhatott, mikor először találkoztunk vele Mos Eisely űrkikötőben. Ebből következik, hogy az önálló filmjében még csak egy huszonéves csempészt láthatunk, akit a 27 éves Alden Ehrenreich színész fog játszani. Ha vissza akarunk menni a jedik bukásáig, akkor egy 16 éves karakterrel találkoztunk volna. George Lucas akkoriban 10 évesként képzelte el a hőst, és még egy cameo szerepet is írt neki az Episode III-ra. Majd az ötletet elvetették.

Tavaly mutatták be a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet spin-off-ot, mely nem a szokásos Star Wars indulóval nyitott, hanem egy visszaemlékezéssel, egy úgynevezett prológussal indított, amelyben a kulcsszereplőket láthattuk. Lehetséges, hogy a következő spin-off-ban is valami hasonlót látunk, s talán az a bizonyos törölt jelenetet veszik elő. De még az is elképzelhető, hogy ebben a nyitóképben Han Solo és Chewbacca első találkozását fogjuk látni.

A ComicBookResources rámutatott arra is, hogy George Lucas a végső simítások közepette már tisztában volt azzal, hogy valami nagyot kell előrántani A Sith-ek bosszújában, hiszen az előzménytrilógia korábbi részei nem arattak nagy sikert a rajongók körében. Éppen ezért annyi Easter Eggs-et suvasztott bele a harmadik részbe, amennyit csak tudott. Ott volt az említett Han Solo cameo, de látni lehetett az Ezeréves Sólymot is egy pillanatra, és az antológiafilmek érkezésével ezek értelmet is nyerhetnek. Lucas hajthatatlan volt, 10 évesnek titulálta Han-t, és ha most valóban „feltámasztják” ezt a jelenetet, akkor egy 14 vagy 16 éves sráccal találkozhatunk majd.

Állítólag a harmadik részben mindösszesen csak pár perces szerep jutott volna neki, és sok rajongónak fel sem tűnt volna, hogy ő az a Han Solo. Az űrkalóz annak ellenére, hogy rendkívül kis szerepet játszott volna, mégis döntő feladata lett volna, mikor Yoda a wookie-k otthonába, a Kashyyyk-ra látogatott. Feltételezések szerint Yoda Han Solo-ba botlott, és barátját, Chewie-t bízta meg, hogy nevelje fel a kis árvát. A találkozáskor Han átnyújthatott egy tönkrement droid darabját, ami valamiféle jeleket sugárzott Greivous tábornoknak, s ennek segítségével akadhatott Kenobi Greivous nyomára a filmben. A Sith-ek bosszújának forgatókönyvéből kiragadott rész is erre utal:

Találtam egy droid egységet a keleti-öbölben… amiről azt hiszem még mindig küldi és fogadja a jeleket.

Erre Yoda a következőt válaszolta Han Solo-nak:

Jó. Jó. Visszakövethetjük a forrásig, s így talán megtalálhatjuk Greivous tábornokot is…

Iain McCaig színész is készített koncepciós rajzokat a fiatal Han Solo-nak, amit a The Art of Revenger of the Sith című könyvben megosztott a nyilvánossággal. McGaig is megosztotta gondolatait arról a bizonyos jelenetről, melyben Yoda és Han találkoznak:

Többé már nincs forgatókönyvben, de beszélgettünk Han Solo-ról, hogy járt a Kashyyyk-on, és Chewbacca nevelte fel a fiút. Később fontos szereplő vált belőle, mindig mindenből a legjobbat kellett kihoznia. Úgy véltem, remek lenne látni kölyökként és az iszappal borított tekintetét.

Végülis George Lucas dobta eredeti elképzelését, és kivette a filmből Han Solo-t, és már talán soha nem láthatjuk ezt az elgondolást. Phil Lord és Christopher Miller rendezők igen egyedi humorral megáldott figurák, nem kell őket bemutatni, és korábban kijelentették, hogy filmjük nem csak Han-ra fog fókuszálni, hanem Chewbacca-ra, Lando-ra és Shrike-ra. A rendezők ezen kijelentése teljesen véget vethet Yoda és Han találkozásának, és talán Han nem is A Sith-ek bosszúja idején járt a Kashyyyk-on. Sokat spekuláltak azon is, hogy Chewbacca mit keresett Mos Eisly-ban, talán egy titkos küldetésen volt, amit még Han-nak sem mondott el? Hiszen tudjuk, kezdetben Han nem hitt az efféle hókuszpókuszolásban.

A trilógiára tervezett Han Solo-film jelenleg is forog, és a tervek szerint 2018. május 25-én érkezik a mozikba.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Sorozatok

Alden Ehrenreich csatlakozott a Vasszív szereplőgárdájához

A messzi-messzi galaxisból egyenesen a Marvel Moziverzumba vezet az út.