Főoldal Filmek Winston Duke szerint a Marvel antagonistái valójában nem gonosztevők
Filmek

Winston Duke szerint a Marvel antagonistái valójában nem gonosztevők

A Fekete Párduc sztárja szerint a Marvel gonosztevőit jó célok vezetik.

374
Fekete Párduc

Winston Duke, aki a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című folytatásban ismét M’Baku szerepét alakítja majd, ezúttal gondolatait a Marvel gonosztevőiről osztotta meg. Néhány napja a színész már megfogalmazta, hogy miben lesz más Namor, a Torpedó, mint Aquaman, most pedig arról beszélt, hogy a Marvel Moziverzum antagonistái igazából nem is gonosztevők.

Winston Duke 2018-ban debütált a nagyvásznon a Marvel Studios Fekete Párduc című filmjében. Ő a Vakanda Jabari törzsének vezetője, illetve T’Challa oldalán harcolt Koncoló ellen a film hajrájában. Michael B. Jordan karakterére, a Koncolóra sokan az egyik legjobb gonosztevőként emlékeszünk vissza, másfelől pedig egy olyan gonosztevőt ismerhettünk meg benne, aki jó ügyet szolgált tettével, arra ösztönöz, hogy lépéseket tegyen a faji igazságtalanság ellen. Úgy tűnik, Winston Duke egyetért a rajongókkal abban, hogy a Marvel Moziverzum gonosztevői valójában nem rosszak.

A Collidernek adott interjújában Winston Duke elmondta, hogy ő sosem gondol az MCU gonosztevőire gonosztevőként, csak különböző célokkal rendelkező emberekre. A színész ígérete szerint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben több ilyen morális komplexitással találkozhatunk. Az első részben M’Baku kezdetben T’Challa herceg ellenfele volt, a vakandai trónra fájt a foga, de végül összefogott ellenfelével, hogy megvédjék a nagyvilágot a Koncolótól.

A Marvel gonosztevőire sosem úgy gondolok, mint gonosztevőkre. Mind annyira összetett, hogy mindig csak antagonistáknak hívom őket. Egyszerűen csak különböző dolgokat akarnak, és szemtől szembe mennek a ‘hőseinkkel’, hogy elérjék, amit akarnak. És a Marvel olyan jó munkát végez abban, hogy az antagonistáikat olyan élvezetessé és kiérdemeljék a megváltást. M’Baku érti a helyzet összetettségét. Mindig nyitott az elméje, és ez mindig működőképes. Nagyon várom, hogy az emberek lássák ezt a komplexitást ebben a filmben.

Winston Duke

A Fekete Párduc eseményei után úgy tűnik, M’Baku végleg elásta a csatabárdot, és Vakanda többi törzsével összefogott országuk érdekében. A Bosszúállók: Végtelen háború vakandai jelenetében T’Challa oldalán harcolt Thanos erői ellen. Hogy ő lesz-e az új király, ő érdemelte ki a Fekete Párduc címet, novemberben kiderül.

A Marvel Studios új filmjében, a FEKETE PÁRDUC 2.-ben Ramonda királynő, Shuri, M’Baku, Okoye és a Dora Milaje azért küzdenek, hogy megvédjék országukat a világhatalmak beavatkozásától T’Challa király halálát követően. A vakandaiak számára új fejezet nyílik a történelemben, hőseik pedig Nakia és Everett Ross segítségével új ösvényt jelölnek ki a királyság számára, amiben szerepet játszik Namor is, a titkos vízalatti nép vezetője.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! 2022. november 11-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események