Wide Screen
Image default
Filmek

Wes Ball, Az útvesztő rendezője új A majmok bolygója filmet készít

A Disney irányítása alatt Wes Ball rendezőt egy új A majmok bolygója film rendezésével bízták meg.

A Disney irányítása alatt Wes Ball rendezőt egy új A majmok bolygója film rendezésével bízták meg.

Néhány éve Matt Reeves előzményfilmet készített A majmok bolygója franchisehoz, azonban Reeves mindvégig többet szeretett volna annál, s további filmekkel kívánta bővíteni az univerzumot, a cél pedig az volt, hogy az új filmek egyszer találkozzanak majd a klasszikussal. Időközben azonban a rendező átigazolt a Warner Bros.-hoz, ahol a The Batman-filmen dolgozik.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a 20th Century Fox nemcsak hogy tervbe vette az új A majmok bolygója filmet, hanem egyenesen kinevezte Matt Reeves utódját. A lap forrásai szerint Az útvesztő trilógiát is jegyző Wes Ball-t kérték fel egy új rész kidolgozására és filmezésére. Az viszont nem egyértelmű, hogy rebootra vagy az előzménytrilógia folytatására kérték fel Ball-t, de bárhogy is alakuljon, A majmok bolygója franchise lehet az első, amit a Disney irányítása alatt hoz tető alá a Fox.

A választás nem véletlen esett Ball-ra, számára nem ismeretlen terület, hiszen Az útvesztő története hasonlóan egy futurisztikus jövőben játszódik, akárcsak A majmok bolygója franchise. Az már más kérdés, hogy James Dasher nagysikerű könyvsorozatát milyen minőségben sikerült átültetni a filmvászonra, hiszen a trilógia együttesen csak 1 milliárd dollárt hozott.

Pierre Boule regénye alapján az első A majmok bolygója filmet 1968-ban mutatták be Charlton Heston főszereplésével, egy asztronautát játszott, aki egy intelligens majmokkal lakott bolygóra zuhant, de csak később döbbent rá, hogy valójában a Földön landolt néhány évvel az atomháború után. A film elképesztő nagy sikert aratott, azután számos feldolgozást kapott, még tévésorozatot is megélt a franchise, de talán a legelismerőbb a 2011-ben Matt Reeves-féle trilógia volt. A trilógia az emberiség bukására és a majmok felemelkedésére fókuszált, főszerepben az Andy Serkis által alakított Cézárral, aki a majmok vezetője volt.  

Még több a témában...

Hamarosan elkezdődhetnek a Disney-féle A majmok bolygója-film munkálatai

Vigh Martin

A majmok bolygója rendezője cáfolta, hogy reboot lenne a következő rész

Kévés Bence Mihály

A Disney teljesen rebootolhatja A majmok bolygója franchiset

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat