Főoldal Sorozatok Welcome to Derry címmel előzménysorozat készül az Azhoz, és már a showrunneröket is kiválasztották
Sorozatok

Welcome to Derry címmel előzménysorozat készül az Azhoz, és már a showrunneröket is kiválasztották

Előzménysorozatot kap a 2017-es és 2019-as Az.

773
Pennywise

A Welcome to Derry címmel érkezik az HBO Max gyártású előzménysorozat a nagysikerű Az-filmhez. Keveset tudunk a projektről, de várhatóan 2017-ben és 2019-ben bemutatott mozifilm előzménysorozata lesz. Andy Muschietti rendezőtől a film több mint 1,1 milliárd dollárt zsebelt be a mozik jegypénztáraiból. A sorozat forgatásához közeledve pedig végre a showrunneröket is kiválasztották.

A Variety értesülései szerint Jason Fuchs és Brad Caleb Kane lesz a Welcome to Derry showrunnerjei. Andy Muschietti rendezte az Az két részét, és várhatóan visszatér majd az HBO Max sorozatának pilotjára is, amit Jason Fuchs írt. Ők ketten a sorozat vezetői producerei is lesznek Andy testvére, Barbara Muschietti mellett.

A sorozat cselekményéről egyelőre nem sokat tudni, de várhatóan a Maine állambeli Derry történetét fogja feldolgozni. Derry az a város, ahol a könyv és a filmek is játszódnak, és amit régóta rettegésben tartja Pennywise, a bohóc. Ahogy a legutóbbi filmekből kiderült, Pennywise először 1715-ben érkezett Derrybe egy aszteroidán keresztül. Azóta Pennywise nagyjából huszonhét évente újra felbukkan, hogy terrorizálja a derryi gyerekeket. Addig táplálkozik belőlük, amíg el nem jön az ideje, hogy újra téli álmot aludjon. A város több száz éves történelmét felfedezhetjük, így csak találgatni lehet, hová vezet a történet!

A karaktert legutóbb Bill Skarsgård alakította, azonban kérdőjeles, hogy visszatér-e a sorozatra, vagy valaki más kelti életre a Pennywise néven ismertté vált gonosz bohócot. A két mostani film mellett korábban az ABC kétrészes minisorozatként adaptálta Stephen King nagysikerű 1986-os regényét, amelyben Tim Curry alakította Pennywise, a bohóc szerepét.

Pennywise AZ
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Prófécia
Előzetesek

Friss előzetes érkezett a novemberben érkező HBO Dűne: Prófécia sorozatához

A legendás szekta, a Bene Gesserit eredettörténetét ismerhetjük meg a Dűne előzménysorozatában.

Olimpia
Filmek

A legfontosabb tudnivalók az Eurosport és a Max közvetítéseiről

Az Eurosport élőben közvetíti a 2024. évi nyári olimpiai játékokat a Max...