Főoldal Filmek Walter Hamada többéves szerződést írt alá a Paramount stúdióval
Filmek

Walter Hamada többéves szerződést írt alá a Paramount stúdióval

Walter Hamada visszatér a gyökerekhez, a horrorfilmekhez.

341
Walter Hamada

A DC Films korábbi főnöke, Walter Hamada többéves exkluzív szerződést kötött a Paramount Pictures filmstúdióval. Hamada alig néhány hete mondott le a DC Films vezető pozíciójáról, máris megbízták egy teljesen új részleg vezetésével, igen ám, csak ezúttal a Paramount Pictures kérte fel. Fő feladata az lesz, hogy horrorfilmek gyártását felügyelje a különféle felületekre.

A Deadline beszámolója alapján Hamada 2023. január 1-én áll munkába a Paramount Picturesnél, és fő feladata lesz felügyelni a horrorfilmek gyártását. A tervek szerint évente több alacsony és közepes költségvetésű filmet adnak majd ki, ezeket egyaránt fogják játszani a mozikban és a streaming platformon.

“Az úttörő sikerek terén elért eredményei alapján Walter az ideális partner és látnok a mainstream horror franchise üzletágunk kiépítéséhez” – mondta Brian Robbins, a Paramount Pictures vezérigazgatója és elnöke a közleményben.

“Izgatottan várom a Paramount Pictures-szel való együttműködést azzal az egyetlen céllal, hogy kivételes filmeket hozzunk létre a horror műfajában” – tette hozzá Hamada a nyilatkozatában.

A megállapodást megelőzően Hamada a DC Films elnökeként dolgozott, és felügyelte a korszak számos DC-filmjét, köztük az Aquaman, a Joker, a Batman, a Wonder Woman 1984 és a Shazam! A stúdiót azután hagyta el, hogy a Discovery Warner Bros. felvásárolta. Távozása után a részleget DC Studiosra nevezték át, és Hamada helyére James Gunn és Peter Safran érkezett.

Bár Hamada legutóbb a szuperhősökkel dolgozott, a horrorban már van tapasztalata korábbról, hiszen a New Line Cinema-nál az ő keze alatt készültek például a Démonok között és az Az. A Paramounttal kötött szerződéssel most visszatér a horror gyökereihez, amivel talán nagyobb sikereseket ér el a jövőben.

Walter Hamada
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Transformers: A fenevadak kora
BREAKINGFilmek

A régóta várt Transformers és G.I. Joe crossover végre elkészül

A G.I. Joe szuperkatonái és Transformerek összefognak a filmvásznon.