x
Filmek

Walter Hamada többéves szerződést írt alá a Paramount stúdióval

Walter Hamada visszatér a gyökerekhez, a horrorfilmekhez.

Walter Hamada többéves szerződést írt alá a Paramount stúdióval
  • Publishednovember 16, 2022

A DC Films korábbi főnöke, Walter Hamada többéves exkluzív szerződést kötött a Paramount Pictures filmstúdióval. Hamada alig néhány hete mondott le a DC Films vezető pozíciójáról, máris megbízták egy teljesen új részleg vezetésével, igen ám, csak ezúttal a Paramount Pictures kérte fel. Fő feladata az lesz, hogy horrorfilmek gyártását felügyelje a különféle felületekre.

A Deadline beszámolója alapján Hamada 2023. január 1-én áll munkába a Paramount Picturesnél, és fő feladata lesz felügyelni a horrorfilmek gyártását. A tervek szerint évente több alacsony és közepes költségvetésű filmet adnak majd ki, ezeket egyaránt fogják játszani a mozikban és a streaming platformon.

“Az úttörő sikerek terén elért eredményei alapján Walter az ideális partner és látnok a mainstream horror franchise üzletágunk kiépítéséhez” – mondta Brian Robbins, a Paramount Pictures vezérigazgatója és elnöke a közleményben.

“Izgatottan várom a Paramount Pictures-szel való együttműködést azzal az egyetlen céllal, hogy kivételes filmeket hozzunk létre a horror műfajában” – tette hozzá Hamada a nyilatkozatában.

A megállapodást megelőzően Hamada a DC Films elnökeként dolgozott, és felügyelte a korszak számos DC-filmjét, köztük az Aquaman, a Joker, a Batman, a Wonder Woman 1984 és a Shazam! A stúdiót azután hagyta el, hogy a Discovery Warner Bros. felvásárolta. Távozása után a részleget DC Studiosra nevezték át, és Hamada helyére James Gunn és Peter Safran érkezett.

Bár Hamada legutóbb a szuperhősökkel dolgozott, a horrorban már van tapasztalata korábbról, hiszen a New Line Cinema-nál az ő keze alatt készültek például a Démonok között és az Az. A Paramounttal kötött szerződéssel most visszatér a horror gyökereihez, amivel talán nagyobb sikereseket ér el a jövőben.

Walter Hamada
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.