Főoldal Filmek Walter Hamada hivatalosan is távozott a DC Films elnöki posztjáról a Warner Bros. Discovery-nél
Filmek

Walter Hamada hivatalosan is távozott a DC Films elnöki posztjáról a Warner Bros. Discovery-nél

Hivatalos lett, Walter Hamada távozik a DC Moziverzum éléről.

324
DC Univerzum

A Warner Bros-nál eltöltött 15 év után (ebből négy évet azzal töltött, hogy a DC Comics filmes adaptációit felügyelte) Walter Hamada hivatalosan is távozott a DC Films elnöki posztjáról, David Zaslav pedig tovább keresi a megfelelő személyt, aki olyan lehet, mint Kevin Feige a Marvel Studios élén.

Váratlanul senkit sem ért a hír, hogy Walter Hamada számára nem maradt maradás a stúdiónál, miután több hibás döntést is meghozott, sőt, a rajongól legnagyobb bánatára ő akadályozta meg azt is, hogy Henry Cavill visszatérjen Superman szerepében. Most már hivatalosan is távozik a Warner Bros. Discovery DC Films elnöki posztjáról.

A Deadline értesülései szerint Hamada még mindig várja, hogy a Warner Bros. Discovery vezetői kifizessék a végkielégítését, de már “összepakolt az irodájában, és nem vett részt az utóbbi időben a kreatív megbeszéléseken”. Hamada 15 évig dolgozott a stúdióban, ebből négy évet töltött a DC Films részleg felügyeletével. Bár úgy tűnt, hogy általánosságban kedvelték és tisztelték, némileg ellentmondásos figurává vált, miután a Cyborgot alakító Ray Fisher azzal vádolta meg, hogy támogatóan lépett fel Joss Whedon és Geoff Johns oldalán Az Igazság Ligája újraforgatása során (a bocsánatkérésre még mindig vár).

Állítólag Hamada már azelőtt “tudta, hogy napjai meg vannak számlálva” a DC Films vezetőjeként, hogy találkozott volna David Zaslavval, aki a nemrég egyesült vállalat vezetésének átvétele óta világossá tette, hogy egy “Kevin Feige-típusú” embert szeretne a DC élére állítani minden médiumban. Hamada állítólag kapott egy produceri ajánlatot, de visszautasította, miután erősen kritizálta a Batgirl forgatás után hozott döntéseket. Eközben Zaslav még mindig keresi a vezető egyént, de egyelőre úgy tűnik, hogy Michael De Luca és Pam Abdy fogja irányítani a DC filmes univerzumát a jövőben.

Noha Hamada nem híres, hogy nagy tehetségkutató lenne, mégis a DC Films legnagyobb kasszasikereinek élén állt, köztük az Aquaman, a Joker, a Batman, a Peacemaker – Békeharcos és még sok más filmnél. Emellett executive producerként működött közre a közelgő Black Adamnél, ami több mint 135 millió dolláros globális nyitóhétvégével kezdhet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...