Főoldal Sorozatok Visszatérhet a Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?

202
gravity falls Rejtélyek városkája
Forrás: Disney

Sok évvel a Rejtélyek városkája vége után most először erősítették meg, hogy esetleg visszatérhetünk Gravity Fallsba. Meredith Roberts, a Disney animációs televíziózásért felelős ügyvezető alelnöke a The Direct-nek adott exkluzív interjújában utalt rá, hogy visszahoznák a képernyőkre Mabel és Dipper kalandjait. „Napirenden tartjuk Alexszel. Épp most publikálunk közösen egy könyvet, illetve rövidfilmeket is készít nekünk. Soha ne mond, hogy soha!”

A Rejtélyek városkáját (Gravity Falls) Alex Hirsch alkotta meg, s 2012-től 2016-ig futott a Disney égisze alatt. Az első évad a Disney Channel palettáján, míg a második már a Disney XD-n kapott helyet. Az utolsó epizódot már több mint 2,9 millóan nézték, ezzel a Disney televíziós történetének legnagyobb sorozatrész nézettségét produkálta, futása alatt számos elismerést bezsebelt, köztük több Emmy-t és BAFTA-díjat is. A sorozat Dipper Pines (Jason Ritter) és ikertestvére, Mabel (Kristen Schaal) kalandjait követi, akik a nyarat dédnagybátyjukkal, Stannel (Hirsch) töltik az oregoni Gravity Fallsban. Gravity Falls azonban csak látszólag átlagos kisváros, s a gyerekek hamarosan elvesznek a paranormális jelenségek, s rejtélyek világában. A sorozat a nyári szünet végével szintén a végéhez ért, s Hirsch akkor azt nyilatkozta, sosem akarta annál tovább nyújtani a cselekményt.

„Ez 100%-ban az én döntésem, valami olyasmi, amiről már nagyon rég döntöttem” – írta Tumblr-bejegyzésben. Mindig is úgy terveztem, hogy a Rejtélyek városkája egy teljes értékű sorozat legyen egy epikus nyárról – egy sorozat, aminek van eleje, közepe és vége. Olyan sok olyan sorozat van, ami végtelenül sokáig tart, s ettől elveszíti eredeti szikráját, és olyan sok rejtély van, amiket elkaszálnak, mielőtt még esélyük lenne megfejteni őket.

Bár a Rejtélyek városkájának rég búcsút kellett mondanunk, Hirsch azóta sem engedte el a gyerekek kezét, s számos könyvet megjelentetett a sorozathoz. Ugyan a történet tökéletesen le lett zárva a nyár végével, ha a széria valóban visszatérne, azért még számos potenciál rejlik az elejtett szálakban. Sok rajongó leginkább azt szeretné, ha Dipperéket felnőttként látnák viszont, ami megalapozna egy teljesen más hangulatú, végképp X-aktákra hajazó szériának. Lost Legends című könyvének epilógusában Ford és Stan egy közös kalandra indultak, s Hirsch többek között azzal köszönt el az olvasóktól, hogy minden nyár után beköszönt az ősz, vagyis a nagy öregekben is rejlik még potenciál, esetleg az ő ténykedéseik lendíthetnék mozgásba a szálakat, ami aztán a gyerekek visszatéréséhez vezet. Akárhogy is, amíg Hirsch a fedélzeten van, abban biztosak lehetünk, hogy csak jó okkal, s egy legalább olyan jó történettel hozzák majd vissza őket, amire a Disney+-nak hála most végre esély is van.

Rejtélyek városkája
Forrás: Disney
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.