Főoldal Filmek Vin Diesel korábbi asszisztense szexuális zaklatással vádolja a Halálos iramban főszereplőjét
Filmek

Vin Diesel korábbi asszisztense szexuális zaklatással vádolja a Halálos iramban főszereplőjét

Egy 13 évvel ezelőtti esettel vádolták meg a Halálos iramban főszereplőjét, Vin Dieselt.

322
Halálos iramban 9.
Forrás: Universal Pictures

Pert akasztottak Vin Diesel nyakába, miután egy korábbi asszisztense feljelentette a Halálos iramban-franchise főszereplőjét. A nő azt állítja, hogy a Halálos iramban és A galaxis őrzői szinkronszínésze szexuálisan bántalmazta őt egy 2010-ben történt incidens során.

Nem számítottunk arra, hogy pont az ünnepek előtt attól lesz hangos a sajtó, hogy Vin Diesel egykori asszisztense beperelte a színészt, miután azt állítja, hogy a férfi egy szállodai lakosztályban a falhoz szorította és előtte maszturbált. Az eset állítólag 2010-ben történt a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatása alatt, amikor Asta Jonasson a színésszel dolgozott. Állítólag a férfi a szállodai lakosztályába vitte a nőt, és az ágyára kényszerítette.

A kereset szerint a nő megkérte Dieselt, hogy hagyja abba, de amikor a nő egy közeli ajtóhoz lépett, a színész megtapogatta a mellét és megcsókolta a mellkasát. Diesel megpróbálta levenni Jonasson bugyiját, de a nő sikoltozva a fürdőszobába menekült. Ezután Diesel a falhoz szorította, és arra kényszerítette, hogy megérintse merev péniszét, majd maszturbálni kezdett a nő előtt.

A perben arra is kitérnek, hogy nem sokkal az eset után Vin Diesel nővére (aki egyben a cégének, a One Race-nek az elnöke is) felhívta Jonassont, és kirúgta őt.“Világos volt Johansson számára, hogy azért rúgták ki, mert már nem volt hasznos – Vin Diesel arra használta őt, hogy kielégítse szexuális vágyait, ő pedig ellenállt a szexuális támadásainak” – állítja a kereset. “Ms Jonasson úgy érezte, hogy egy ‘szemét’ volt, akitől meg kellett válni. Ms. Jonasson tehetetlennek érezte magát, az önbecsülését lerombolták, és megkérdőjelezte a saját képességeit, valamint azt, hogy egy sikeres karrierhez szükséges-e, hogy a testét elcserélje az előrelépésért”.

A Variety megkereste Diesel képviselőit, és nem sokkal az ügy kirobbanását követően hivatalos közleményt adtak ki. Vin Diesel ügyvédje közleményben azt írja, hogy “Hadd legyek teljesen egyértelmű, Vin Diesel kategorikusan tagadja ezt az állítást teljes egészében. Ez az első alkalom, hogy hallott erről a több mint 13 éves állításról, amit egy állítólagos kilencnapos alkalmazott tett. Egyértelmű bizonyítékok állnak rendelkezésre, amelyek teljes mértékben cáfolják ezeket a valótlan állításokat”.

A szexuális zaklatás miatt indított pert a kaliforniai Sexual Abuse and Cover Up Accountability Act (Szexuális visszaélés és eltussolás elszámoltathatósági törvénye) alapján nyújtották be. A perben számos más állítás is szerepel, többek között nemi megkülönböztetés, jogellenes felmondás, megtorlás és gondatlan felügyelet. Egyelőre nem világos, hogy az állításoknak mennyire megalapozottak.

Halálos iramban 10.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események