Főoldal Sorozatok Választ kaptunk, hogy az FX Alien előzménysorozata miért hagyja figyelmen kívül a Prometheus eseményeit
Sorozatok

Választ kaptunk, hogy az FX Alien előzménysorozata miért hagyja figyelmen kívül a Prometheus eseményeit

Az FX Alien nem foglalkozik a két előzményfilmmel.

6.6k
Alien: Covenant
Forrás: 20th Century Fox

A Fargo és a Légió sikere után Noah Hawley, az elismert sci-fi alkotó gőzerővel dolgozik az Alien-franchise első élőszereplős sorozatán az FX kiadóval. A franchise már kapott egy előzménysorozatot két film formájában, de a sorozat figyelmen kívül hagyja Ridley Scott 2012-es és 2017-es sztoriját.

Mielőtt azonban belemennénk Hawley nyilatkozatába, érdemes megjegyezni néhány kulcsfontosságú dátumot a franchise idővonalán. Scott rendezte az eredeti, 1979-es Alien-filmet, amely 2122-ben játszódik. Sok évvel később Scott elkészítette a Prometheus című előzményfilmet, amely 2089-ben játszódik, 33 évvel az első film eseményei előtt. Készült egy folytatás ehhez Alien: Covenant címmel, amely 2104-ben játszódott, 18 évvel azelőtt, hogy Ripley és a Nostromo legénysége találkozott volna az idegennel.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a 2004-ben játszódó Alien vs. Predator-filmeket ne vegyük egy kalap alá, azok nem kanonikusak, mivel a Prometheus bemutatója után törölték azokat az idősíkról. És akkor most megérkeztünk Hawley tévésorozatához, amely “három évtizeddel” az első film eseményei előtt játszódik, tehát nagyon közel kell játszódnia a Prometheus eseményeihez, de az alkotó megerősítette, hogy figyelmen kívül fogja hagyni az előzményfilmeket, mert nem kíváncsi a Tervezőkre. Hawley a The Hollywood Reporter kérdésére így válaszolt:

Ridley és én már beszéltünk erről és a sorozat számos eleméről, de azt hiszem, számomra ez a tökéletes életforma, ahogy az első filmben leírták, több millió éves evolúció eredménye, amely létrehozta ezt a lényt, amely talán már egymillió éve létezett az űrben. És az az elképzelés, hogy félórája biológiafegyverként létrehozták, számomra nem volt hasznos. A mitológia szempontjából felmerül a kérdés, hogy mi félelmetes ebben a szörnyben.

Noah Hawley

Hawley itt a Prometheus eseményeire utalt, hogy az emberiség elődei, a Tervezők biológiai fegyverként alkották meg a Xenomorfokat. A sorozat alkotója azt is hozzátette, hogy jobban kedveli az eredeti két filmet, mint az előzményfilmeket. “Jobban kedvelem az első két film retrofuturizmusát, és ezért döntöttem úgy, hogy ezt veszem alapul”.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

66 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Alien
Másvilág

Az Alien történetét egy illusztrált könyvben meséli gyerekeknek a Disney

Nem lehet elég korán kezdeni, hogy megismerjük az Alien történettét, de ez...

Alien: Covenant
Sorozatok

A showrunner az élőszereplős Alien-sorozat bemutatójáról beszélt

A sztrájk véget ért, így folytatódik a munka, de még nagyon távoli...