Főoldal Filmek Ultron mégsem halt meg, és egy filmben vagy tévésorozatban térhet vissza?
Filmek

Ultron mégsem halt meg, és egy filmben vagy tévésorozatban térhet vissza?

A gonosz mesterséges intelligencia mégsem halt meg?

346
Bosszúállók: Ultron kora
Forrás: Marvel Studios

A Bosszúállók: Az Ultron kora című filmben a Föld leghatalmasabb hősei háborúban álltak a Tony Stark és Bruce Banner által létrehozott gonosz mesterséges intelligenciával. Alapvető különbségeket felfedezhetünk Ultron történetében a filmvásznon és ahogy a képregényekben írtak róla, Ultron végül megalkotta Víziót, majd elpusztította Sokoviát, ami az Amerika kapitány: Polgárháború eseményeihez vezetett.

Több mint hét év telt el azóta, hogy utoljára láthattuk Ultront élőszereplős formában, de egy új jelentés szerint végre visszatérhet a Bosszúállók egykori főellensége, mivel a Marvel Studios egy filmben vagy tévésorozatban hozná vissza a gonosz androidot. Bár a film végén Vízió elpusztította Ultron utolsó darabját is, de sosem kaptunk biztos választ rá, hogy valóban meghalt az M.I. A The Cosmic Circus most arról számolt be, hogy “egyik forrásunk szerint az Ultron nem semmisült meg a Bosszúállók: Ultron kora végén, és az Ultron maradványai még mindig aktívak, de ‘szunnyadnak'”.

És mindez mit jelent az MCU a jövőre nézve? Ha tippelnünk kéne, akkor azt mondanánk, hogy az Armor Wars lehet az egyik legnagyobb esély Ultron visszatérésére, márcsak a gonosztevő és Vasember konfliktusa miatt is. De készülőben van egy másik sorozat is, a Vision Quest, amiben a Fehér Vízió a helyét keresi a Marvel Moziverzumban, s próbálja megtalálni régi önmagát. És akkor még nem beszéltünk a Wonder Man saját sorozatáról is, ami ugyancsak alkalom lehet Ultron visszatérésére, hiszen Simon Williams is kötődik a gonosztevőhöz.

A Marvel Studios sosem feledkezett meg Ultronról, mivel a mesterséges intelligencia volt a Mi lenne, ha…? animációs sorozat egyik gonosztevője, és a vidámparki kirándulásokon is láthattuk a karaktert. A filmvásznon James Spader játszotta Ultront, ám azóta Ross Marquand kölcsönözte a hangját az androidnak. Ultront legutóbb a Doktor Strange az őrület multiverzumában című filmben láthattuk, amikor az Illuminátusok parancsára néhány robotja elfogta Stephen Strange-et.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...